Ada dhe Plazhi i Madh: FILLOI MATJA E ZONËS DETARE

Mapa, HartaEnti për Hidrometeorologji dhe Seizmologji në bashkëpunim me Entin për Hulumtime Gjeologjike, filloi matjen batimetrike – hidrografike të zonës detare të Ishullit të Bunës dhe Plazhit të Madh.

Synimi i këtij aksioni, gjatë të cilit do të bëhet edhe incizimi gjeodezik i bregut, është grumbullimi i të dhënave hyrëse dhe hartimi i Studimit të Ruajtjes dhe Revitalizimit të plazhit në Ishullin e Bunës, me propozimin e zgjidhjeve.

Për të grumbulluar të dhënat relevante hyrëse për nevojat e hartimit të Studimit të përmendur, Enti për Hidrometeorologji dhe Sizmologji do të bëjë incizimin hidrografik – topografik të bregdetit dhe detit në zonën e Plazhit të Madh dhe Ishullit të Bunës, prej më 10 deri më 31 gusht të këtij viti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…