Ada: PËR 35 VITE U ZHDUKEN 150 METËR PLAZH

Ada 1984. (1)Kjo fotografi u shkrep në mesin e viteve tetëdhjetë të shekullit 20, pra para 35 vitesh.

Nëse dihet që gjerësia e terrenit i cili edhe sot ndodhet pas restorantit në Adë (ish “Disko”) është 25 metër, atëherë në bazë të kësaj fotografie është lehtë të llogaritet se në këtë periudhë u zhdukën rreth 150 metër të plazhit më të bukur.

Njëjtë sikur mund të vërehet lehtë se i tërë procesi është shpejtuar në dy vitet e fundit prej kur, siç pohojnë zyrtarët, mirëmbahet rrjedhshmëria e degës së djathtë të lumit Buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…