Afaristët i ankohen Cungut: INSPEKCIONET NA MALTRETOJNË

“Në periudhën e mëparshme afaristët e komunës së Ulqinit janë ekspozuar  presionit të madh të inspekcioneve të llojllojshme të cilët me veprimet e veta pengojnë funksionimin normal të dyqaneve tona”, thuhet në letrën e dërguar kryetarit të komunës së Ulqinit Nazif Cungu të cilën e dërguan afaristët nga Ulqini.

150 të nënshkruarit ankohen që në të njëjtën kohë kontrollin në dyqanet të tyre e kryejnë disa inspekcione të ndryshme duke bllokuar në këtë mënyrë kryerjen e veprimtarisë primare, e që dënimet të cilat në ato raste vendosen janë shumë të mëdha.

“Me këtë rast cekim që nuk jemi kundër respektimit të ligjit shtetëror, sepse në mënyrë të rregullt i shlyejmë të gjithë obligimet e caktuara, por vërejtjet tona kanë të bëjnë me sjelljen e papërshtatshme të organeve kompetente të cilat ne i përjetojmë si maltretim”, shtohet në shkresë dhe përfundohet që inspektorët kompetent duhet përpara të edukojnë afaristët dhe të ju japin kohë të caktuar të përmirësojnë gabimet, e jo menjëherë të vendosin dënimet.

Nënshkruesit e kësaj lutje, siç mëson portali UL-info, të mërkurën në mënyrë të drejtpërdrejt i kanë paraqitur vërejtjet e veta kryetarit të komunës i cili ju tha që së shpejti do të caktoj mbledhjen me koordinatorin e inspekcioneve të unifikuara në Ulqin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA
Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA

Fundjavën që shkoi OJQ Horizonti i Ri realizoi edhe një sesion trajnues me të rinjtë nga Malësia dhe Ulqini. Mysafir ligjërues në këtë aktivitet ishte gazetari Ismet Kallaba, i cili për vijuesit e programit

Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË
Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË

Studentët e vitit të pestë dhe profesorët e Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës (FAU) të Universitetit Politeknik të Tiranës, qëndruan këtë fundjavë në Ulqin. Arsyeja e vizitës ishte detyra e tyre

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën më 30 nëntor, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Në periudhën prej orës 8 deri në 15,00 – Pistulli,

A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR
A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR

U.d.drejtoresha e Qendrës për kulturë Adriana Hoxha deklaroi se për shkak të shiut që ka rënë ditët e fundit, ndërtesa e këti institucioni ka pësuar vërshim të ujit në hapësirat e punës. “Gjendja më e

Rama: UJI DEPËRTOI NË TË GJITHA PJESËT E BIBLIOTEKËS
Rama: UJI DEPËRTOI NË TË GJITHA PJESËT E BIBLIOTEKËS

Shiu i dendur që ka rënë ditëve të fundit ka depërtuar në të gjitha pjesët e Bibliotekës së Qytetit në Ulqin, si dhe në shumë pjesë të objektit të Qendrës së Kulturës. “Fondi i librave, inventari i Bibliotekës,