Ajet Zaga: APEL QYTETARËVE PËR NËNSHKRIMIN E PETICIONIT PËR MBROJTJEN E TRADITËS SË GJUETISË

Ajet ZagaPërshëndes dhe mbështes inciativën e dy shoqatave të gjuetisë, OJQ “Shepka” dhe OJQ “Pelikani“, për peticionin që kanë nisur për mbrojtjen e Kripores së re edhe si zonë gjuetie, pasi që kjo hapësirë parashihet që të ndalohet për këtë aktivitet.

Dua të sqaroj opinionin e gjerë se gjuetarët e Ulqinit janë për mbrojtjen, revitalizimin dhe funksionimin e Kripores në dobi të qytetarëve. Kjo iniciativë e tyre nuk është kundër shpalljes së Kripores park natyror, por bëhet me qëllim për të ruajtur traditën e kahmotshme të sportit të gjuetisë, që është mjaft i dëshiruar edhe sot dhe trashëgohet brez pas brezi. Ky sport është jashtëzakonisht i domosdoshëm për qytetin tonë sepse kontribuon në mënjanimin e disa veseve që janë shumë problematike për rininë e qytetit tonë duke i orientuar ata drejt një aktiviteti në dobi të tyre.

Me këtë rast, dua të apeloj dhe t’i ftoj të gjithë qytetarët që të bëhen pjesë e këtij peticioni duke dëshmuar se ne jemi qytetarëtë lirë që dimë të mbrojmë traditën tonë dhe t’i menaxhojmë mjediset tona ashtu siç duhet, e jo siç duan disa grupe apo individë nga Podgorica apo qytetet tjera, të cilët nuk kanë të bëjnë fare me Kriporen e Ulqinit, por atë e shohin dhe e shfrytëzojnë vetëm për përfitime personale!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet