Aksioni në kanalin e Kripores: PASTRUAN MINISTRJA, KRYETARI I KOMUNËS, DIPLOMATËT E HUAJ…

Mali i Zi do të ruajë me kujdes dhe do të valorizojë pasuritë natyrore, tha ministrja e ekologjisë, planifikimit hapësinor dhe urbanizmit, Ana Novakoviq – Gjuroviq, me rastin e Ditës Botërore të Mjedisit Jetësor.

Siç u tha nga Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit, Novakoviq Gjuroviq të dielën mori pjesë në aksionin e pastrimit të Kripores së Ulqinit, me ftesë të drejtores ekzekutive të organizatës joqeveritare “Martin Scheider Jacoby”, Zenepe Lika.

“Dita Botërore e mjedisit jetësor dhe përcaktimi ynë kushtetues na obligojnë që 5 qershorin e ardhshëm ta presim në një shtet që do të jetë më i rregulluar në aspektin ekologjik”, tha Novakoviq Gjuroviq.

Ajo tha se aksionet si ky do të jenë gjithnjë e më pak të nevojshëm, sepse do të rritet vetëdija ekologjike.

“Punojmë intensivisht të gjejmë modelin më të mirë administrues, ta ruajmë potencialin ekologjik, por edhe ta ripërtërijmë atë ekonomik”, tha ministrja.

Ajo rikujtoi për këtë arsye është formuar grupi punues nga përfaqësuesit e Ministrisë, Komunës së Ulqinit, Parqeve Nacionale dhe organizatave joqeveritare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT
Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT

Në fillim të javës së ardhshme do të fillojë zbukurimi tradicional i Ulqinit në prag të festave të Vitit të Ri dhe të Krishtlindjeve. Siç mësojmë, qyteti do të dekorohet shumë më larmishëm se në vitet

Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS
Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS

Zyrtari i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Bernard Çobaj, së shpejti do të emërohet i ngarkuar me punë në Ambasadën e Malit të Zi në Prishtinë, mëson Portali Ul-info. Mali i Zi dhe Republika e Kosovës

Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA
Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA

  Nëse dëshironi që dhjetorin dhe festat e fundvitit ti kaloni në bregdet, Ulqini është zgjedhja juaj e duhur sepse kete vit Ulqini do të shëndrrohet në një destinacion feste, festat e fundvitit do

Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit
Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë do të organizojnë veprimtarinë shkencore dhe jubilare “NJË KOMB – NJË GJUHË LETRARE”, me rastin e

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar