Aleanca qytetare: NË SPITALIN E TIVARIT LULËZON KORRUPSIONI

Hulumtimi i OJQ Aleanca qytetare ka treguar që 79 përqind e pacientëve është e pakënaqur me trajtimin në spitale për shkak të pritjes së gjatë në marrjen e ndihmës, derisa 21 përqind e të anketuarve nuk ka pas eksperiencë me pritje të gjata. Që shkaku i pritjes është hyrja në ordinanca me lidhje apo pa rend, mendon 68 përqind e pacientëve, që është diçka më pak në krahasim me hulumtimin e mëhershëm kur një mendim të tillë e kanë ndarë 86 përqind e të anketuarve, shkruan DAN, e transmeton BAR-info.

“Nga kjo 51 përqind më rrallë kanë objeksione në fenomene të tilla. 32 përqind e pacientëve mendon që në korridore çdo gjë funksionon sipas rregullave. Mjekët nga Tivari megjithatë e zvogëlojnë rendin në korridore, në mënyrë që, siç pohon monitoruesi ynë nga bregdeti, familjarët i shtinë në dhomat e veta të punës, ku në mënyrë suptile në mes tymit të cigares kanë veti ti lajmërojnë ato që me një shumë të caktuar parash, shërbimi mjekësor, të cilin përndryshe e paguajmë, mund të jetë më i mirë”, është deklaruar nga Aleanca qytetare.

Nga udhëheqësia e Spitalit të Tivarit “Dan” nuk arriti të fitoi koment në akuzat e dhëna, ndërsa shefi  i kirurgjisë dhe ish drejtori i këtij institucion Zoran Srzentiq i porositi pacientët të cilëve u është kërkuar ryshfeti  ta lajmërojnë atë organeve kompetente. Ai tha që asgjë nuk mund të procedohet pa emra dhe prova konkrete.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Horizonti i Ri: NISË PROJEKTI “REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË”
Horizonti i Ri: NISË PROJEKTI “REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË”

Qëllimi kryesor i projektit është të rrisë njohuritë e qytetarëve, përfaqësuesve të OJQ-ve, aktivistëve rinorë dhe palëve të tjera të interesuara për rëndësinë e Reformës së Administratës Publike në Mal

New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare
New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare

Kryeministri malazez Dritan Abazoviq i cili ndodhet për një vizitë disaditore në Nju Jork, pjesëmarrjen në sesionin e 77-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara (OKB), zhvilloi një sërë

Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”
Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”

Menjëherë pas normalizimit të Portalit të Prokurimit Publik, Komuna e Ulqinit shpalli tender për asfaltimin e rrugëve në territorin e kësaj vetëqeverisje lokale. Siç thuhet në ftesë, vlera totale e këtyre

Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE
Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE

Të gjithë i kujtojmë vitet e fëmijërisë dhe ndër kujtimet që nuk i harrojmë asnjëherë janë lojërat me shokët e shoqet dhe aventurat e bukura të asaj moshe. Sot fëmijët tanë përballen me një përvojë tërësisht

Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM
Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM

Në hotelin Otrant, me inicjativë të Organizatës Turistike të Ulqinit, është organizuar takimi ndërmjetafaristëveturistik të qytetit, udhëheqësisë së Komunës, dhe ndërmarrjes sh.p.k. “Veprimtaritë Komunale”.