Ambasada gjermane: MË LEHTË DERI TEK VIZAT, POR FILLIMISHT NË INTERVISTË

AmbasadaNga 1 janari i vitit 2016 deri në fund të vitit 2020 Qeveria e Gjermanisë ka thjeshtuar shtetasve të Malit të Zi (si dhe të Serbisë, Bosnjes dhe Hercegovinës, Maqedonisë, Kosovës dhe Shqipërisë) fillimin e arsimit ose fillimin e marrëdhënies së punës në Gjermani, u njoftua për Portalin Ul-info nga Ambasada gjermane në Podgoricë.

Siç thuhet, për hyrje në Gjermani për punë nevojitet viza, për dhënien e së cilës nevojitet të dorëzohet kërkesa në Ambasadën e Gjermanisë në Podgoricë.

Dorëzuesit e kërkesës duhet të dorëzojnë kontratën për punë ose për trajnim profesional me kompaninë private ose institucionin shtetëror në Gjermani.

Ambasada e Gjermanisë në Podgoricë gjatë vitit 2017 lëshoi 876 viza për punësim të thjeshtuar në Gjermani (683 në vitin 2016).

Përmes këtij programi Qeveria gjermane i ofron shtetasve më pak të kualifikuar të Ballkanit Perëndimor rrugën për përmirësimin e situatës së tyre ekonomike – larg nga kërkesa pa mundësi të mira për azil, drejt migrimeve punuese legale.

Për shkak të numrit të rritur të kërkesave gjatë javëve të fundit, duke filluar nga 12 marsi i vitit 2018, dorëzuesit e kërkesave për dhënien e vizave duket të caktojnë intervistën në Ambasadë:

https://service2.diplo.de/rktermin/extern/choose_realmList.do?locationCode=podg&request_l ocale=de

 

One Response

  1. a mund te aplikoj nga Mali zi per vize pune ne Gjermani nese kam leje qendrimi dhe punesimi ne Mal te Zi por qe jam nga Kosova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN
Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq njoftoi gjatë vizitës së fundit se do të shpallet një konkurs ndërkombëtar për rregullimin e Plazhit të Vogël dhe një tunelit që do ta lidhë atë me Limanin. “Kjo

CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të hënën dhe të martën, më 6 dhe 7 shkurt, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: të hënën: në periudhën prej orës

Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT
Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT

Në fillim të Plazhit të Madh, në një sipërfaqe prej rreth 81 mijë metrash katrorë, do të ndërtohet një port peshkimi. Porti do të do të ketë dedikim të përzier, gjëgjësisht do të ketë 60  vende ankorime

OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI
OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI

Organizata Turistike e Ulqinit, nen organizimin e Organizates nacionale Turistike te Malit të Zi, po merr pjese për herë të parë në panairin e turizmit Balt Tour 2023, i cili do të mbahet në Riga nga data

TRAJNIMI I TË RINJVE PËR TË MENDUARIT KRITIK DHE TË FOLURIT PUBLIK
TRAJNIMI I TË RINJVE PËR TË MENDUARIT KRITIK DHE TË FOLURIT PUBLIK

Me pjesëmarrësit e projektit “Fuqizimi i të rinjve për edukimin mediatik dhe të menduarit kritik”, të enjten në Ulqin u realizuasesioni i trajnues i radhës. Ligjëruese në këtë aktivitet ishte gazetarja