Ambasadori i BdheH në vizitë lamtumire: BECI PRANOI TALIQIN

Safeti meNënkryetari i komunës së Ulqinit Safet Beci ka pranuar sot në vizitë lamtumire ekselencën e tij, ambasadorin e Bosnjës dhe Hercegovinës në Mal të Zi Izmir Taliq.

Duke iu falënderuar në angazhimin që ka bërë tre vitet e kaluara në zgjerimin e bashkëpunimit të kësaj komunë me administratat tjera lokale dhe institucionet ekonomike në BdheH, Beci kërkoj nga Taliqi që edhe në periudhën e ardhshme të angazhohen së bashku në këto fusha.

Ambasadori Taliq ka thënë që ekziston fushë e gjerë për bashkëpunim në fushat e turizmit dhe bujqësisë duke përmendur mundësin që fermerët e Ulqinit të eksportojnë prodhimet e veta në BdheH pa pagesë të taksave doganore.

Gjatë misionit të tij diplomatik në Mal të Zi, Taliq shpesh ka qëndruar në Ulqin duke theksuar që është i magjepsur me bukurinë e bregdetit dhe ndërthurjen e kulturave.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do