Ana e Malit: BURIMET E UJIT TË PIJSHËM TË HELMUAR

323182Fshatrat e Anës së Malit Shtegvash, Muçaj, Kravari naltë dhe i poshtëm, Gjonaj dhe Rashtish nuk kanë telefoni fikse dhe internet, por rreth një mijë e gjysmë banor të kësaj Bashkësie lokale kanë problem shumë më të madh se këtë – të gjashtë burimet e ujit të pijshëm janë krejtësisht të parregullt.

Këtë e vërtetoj analiza themelore, të cilën laboratori në Tivar, ma kërkesë të Shtëpisë së shëndetit në Ulqin, e cila është bërë me 17 shtator dhe e cila ka treguar që në kampionin e ujit nga kroi, gjegjësisht nga burimet Telaj, Muçaj, Curaj, Shtegvash, Gjonaj dhe Kravar ekzistojnë kryesisht dy apo tre bakterie.

Reporteri i “Vijesti” ka vizituar fshatin Kravar dhe në bisedë me vendasit ka zbuluar të dhëna të çuditshme që disa nga to, edhe pse rrallë, megjithatë konsumojnë ujin burimor për pije.

“Për Zotin, unë deri dje e kam pirë”, thotë imami i fshatit Omer Demiraj. Ai, si dhe vendasit tjerë, pohon që problemi kryesor që burimet e ujit të pijshëm nganjëherë përzihen me fekale.

“Burimet janë të pasiguruara, ndërsa derdhja e ujërave fekale nga shtëpitë është e parregulluar”, tregon Demiraj.

Shpëtimi i vetëm, siç thekson ai, është kyçja e fshatrave në rrjetin e ujësjellësit. Në pyetjen a erdhi ndonjëri nga përgjegjësit që ta zgjidh këtë problem, Demiraj tund kokën: “Ato vijnë kur janë zgjedhjet, pastaj na harrojnë”.

Teksti i plotë: Kliko KËTU

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Dëmtime në tubacionin kryesor: DERI TË MËRKURËN PA UJË NJË PJESË E MADHE E ULQINIT
Dëmtime në tubacionin kryesor: DERI TË MËRKURËN PA UJË NJË PJESË E MADHE E ULQINIT

Të martën, më 28 qershor 2022, rreth orës 16.00 gjatë punimeve të një kontraktori të papërgjegjëshëm është dëmtuar tubi kryesor i ujësjellësit në Fushën e Ulqinit, është njoftuar Portali Ul-info nga NP

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën, më 29 qershor, në periudhën nga ora 09 deri në 15:00, pa energji elektrike do të jenë pjesa e qendrës së Katërkollës.

Kuvendi i Komunës: ZGJEDHEN NËNKRYETARËT E KOMUNËS DHE KOMISIONI ZGJEDHOR KOMUNAL
Kuvendi i Komunës: ZGJEDHEN NËNKRYETARËT E KOMUNËS DHE KOMISIONI ZGJEDHOR KOMUNAL

Me propozim të kryetarit të Komunës së Ulqinit, Omer Bajraktari, Kuvendi i Komunës të hënën zgjodhi dy nënkryetarë. Ata janë Beqir Sella, funksionar i PD-së dhe Sabr Sallaj, ndryshe nënkryetar i Forcës

Ulqin: SEZONI PËR RRETH 30 % MË I MIRË SE VITIN E KALUAR
Ulqin: SEZONI PËR RRETH 30 % MË I MIRË SE VITIN E KALUAR

  Qeveria e Malit të Zi ka bërë të ditur zyrtarisht se presin një sezon dukshëm më të mirë se vitin e kaluar. “Të gjithë treguesit që kemi flasin në favor të kësaj, se sigurisht që jemi 60% më mirë

Dr G.Karamanaga: GANI I VOGËL
Dr G.Karamanaga: GANI I VOGËL

Gani ende nuk i ka mbushur shtatë vjetë.Një ditë u nis prej shtëpie. Nuk i tregoi askuj se ku po shkon. Komshitë Shyqyrija, Kimetja dhe Zhelko e vrejtën se ishte në rrugë. Pas një kohe prindërit e tij