Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë

Me date 2 shkurt 2023 është bërë betonimi i pllakës së Qendrës së Komunitetit Krythë. Ky projekt është një investim që po mbulohet në tërësi nga diaspora e ketijë komuniteti.

Objekti ka një sipërfaqe mbi 500m2, ndërsa parcela ku po ndërtohet objekti përfshinë afro 3000m2. Objekti ka poshtë depon e tij, sipër ka sallën e madhe, kuzhinen, 3 tualete, dhe 3 dhoma për nevojat funksionale. Parashikohet që salla e kësaj qendre të ketë rreth 120 vende për njerëz, ndërsa parkingu për 50 vetura.

Kjo parcelë është blerë nga z. Qamil Çapriqi, dhe i njëjti pronën e ka kaluar në pronësi të xhamisë së Krythës.

Qendra e Komunitetit është ideuar e projektuar në atë dimension që të jetë shumëpërdorimëshe dhe do të shfrytëzohet për disa nevoja si:

  1. Tubime të ndryshme rinore apo shkollore
  2. Konferenca
  3. Funerale
  4. Organizim iftaresh apo dua të 52-tave, dhe
  5. Aktivitete të ndryshme kulturore.

Kjo qender do të jetë në shërbim të banorëve të fshatit Krythë, Anës së Malit, apo edhe Qytetit në rast nevoje, pra do të jetë e një interesi të gjërë shoqëror.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të premten ekspozita: RIJETËSIMI I ÇARSHISË SË ULQINIT
Të premten ekspozita: RIJETËSIMI I ÇARSHISË SË ULQINIT
Shkup: GJEKA, HOXHA DHE XHURRETA TE XHAFERI
Shkup: GJEKA, HOXHA DHE XHURRETA TE XHAFERI

Ministri për të drejtat e njeriut dhe pakicave, Fatmir Gjeka, me bashkëpunëtorët e tij, sekretarin shtetëror Astrit Hoxhën dhe drejtorin e Drejtorisë për promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave të popujve

Forca për zgjedhje presidenciale: Vendimin do t’ia lëmë votuesve
Forca për zgjedhje presidenciale: Vendimin do t’ia lëmë votuesve

Kumtesë për media Të nderuar qytetarë, Raundi i parë i Zgjedhjeve Presidenciale të 19 marsit nuk nxori fituesin, andaj me 2 prill do të mbahet raundi i dytë ku Mali i Zi do të fitoi presidentin e ri. Forca

Gjekë Gjonaj: “Afërdita e Anës së Malit”, mësuesja e parë në gjuhën shqipe në këtë  trevë
Gjekë Gjonaj: “Afërdita e Anës së Malit”, mësuesja e parë në gjuhën shqipe në këtë  trevë

Kështu e kam titulluar kronikën televizive gjatë intervistës time të parë me mësuesen e parë në Anë të Malit  Rukije Lika – Shabaj, në nëntor të vitit 1994. Nga biseda me këtë mësuese model, mësuam se

Karate: Të shtunën turneu “Ulqini Open 2023”
Karate: Të shtunën turneu “Ulqini Open 2023”

Klubi i Karatesë “Ulqini” organizon turneun XiX-të Ndërkombëtar të Karatesë “Ulqini Open 2023”. Turneu do të mbahet me 1 prill, në sallën e shkollës fillore “Marshali Tito” në Ulqin. Kjo ngjarje tradicionalisht