Analiza e kualitetit të ujit të detit: NË PLAZH TË VOGËL DHE TEK LIDO-ja ME KUJDES

Rezultatet e analizës së ujit të detit e cila në plazhet e Ulqinit është bërë në fillim të kësaj jave kanë treguar që nga 12 lokalitetet në dhjetë ajo ishte e kualitetit shumë të mirë. Por, në lokalitetet Plazhi i vogël dhe Plazhi i madh, para hotelit “Lido”, cilësia e ujit të detit ka kaluar kufijtë e lejueshëm.

Për këtë arsye, siç theksohet, menjëherë është porositur matje e përsëritur e kualitetit të ujit në mënyrë që të vërtetohet a ekziston burimi i përhershëm i ndotjes.

“Deri në marrjen e rezultateve të përsëritura të analizave, përdoruesit e plazheve janë lajmëruar që, si masë paraprake, në plazhet e veta ti vendosin flamujt e kuq. Po ashtu, menjëherë pas marrjes së rezultateve nga Enti për hidrometeorologji dhe sizmologji, ato janë nisur inspektorit Republikan të ujit dhe Inspekcionit komunal të komunës së Ulqinit për veprim të mëtejshëm. Për rezultatet e analizave të përsëritura, të cilat i presim në afatin prej dy ditëve, opinioni publik po ashtu do të lajmërohet me anë të medieve dhe faqes së internetit www.morskodobro.com”, është lajmëruar nga të Mirat detare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe kanë një histori prej së

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin
Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe

Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23
Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23

Fakulteti i Studimeve të Biznesit Mesdhetar në Ulqin bëri të ditur se janë në vazhdim regjistrimet në studimet themelore akademike për vitin 2022/23. Siç thuhet, të gjitha informacionet mund të merren

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa energji elektrike do të jetë pjesa e Qytetit përballë

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj partie në Kuvendin komunal dhe kryen edhe