Analiza e parë e sezonit: MYSAFIRË MË SHUMË, PARA MË PAK

Fillimi i sezonit kryesor turistik në rivierën e Ulqinit starton në frymën e konstatimit të përgjithshëm të punëtorëve turistik që mysafirë ka më shumë se vitin e kaluar, por që rezultatet financiare janë më të dobëta. Kjo patjetër është e pritshme nëse dihet që standardi i qytetarëve në vendet nga vijnë numri më i madh i mysafirëve në Ulqin është në rënie në krahasim me vitin e kaluar dhe ka më shumë mysafirë nga Bosnja dhe Hercegovina. Kjo shpjegohet si pasoj e regjimit të ri që qytetarët e Bosnjës dhe Hercegovinës kanë për udhëtim në Kroaci, si dhe fillimin e afërt të muajit të shenjt të myslimanëve, Ramazanit.

Si zakonisht, mikpritësit ankohen në konsumin më të vogël dhe taksat e mëdha që duhet paguar shtetit. Këtu poashtu janë dhe këstet e kredive që duhet të paguhen, por edhe njohuria që vetëm me punë të madhe dhe të suksesshme gjatë sezonit mund të anulohen minuset që ekzistojnë në buxhetet e gati të gjithë banorëve të komunës.

Është e evidente që inspekcionet shtetërore janë shumë agile nga 1 maji, ndërsa ato lokale shumë më pak.  Ka pak përmirësime cilësore në zgjidhjen e problemeve në komunikacion, me vend parkimeve është akoma më keq, derisa qentë e rrugës, dilerët dhe lypsët janë problem i pazgjidhshëm për këtë pushtet.

“Është e vërtet që kriza globale ekonomike e ka bërë të veten, por mendoj që të gjitha betejat për mysafirë ne i humbim në fushën tonë”, thotë drejtori i agjencisë turistike Bonitatours Munib Abazoviq. “Për ne është e rëndësishme që ne vet me vete të zgjidhim problemet e hapura: a jemi të gatshëm që në mënyrën më të mirë të presim mysafirët, a jemi ne të gatshëm që të japim çdo gjë që mysafiri të ndjehet mirë. Nëse kjo me vite realizohet, atëherë mysafirët e kënaqur do të jenë propaganda jonë më e mirë. Por, ne gjithmonë gjatë sezonit diçka fillojmë të ndërtojmë. Kjo më nuk mund të tolerohet”, shtoi ai.

Por, kohë për përmirësime nuk ka. Edhe këtë sezon do të jetë sipas asaj fjalës së vjetër popullore: “Çka kemi mbjell, atë do të korrim!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa energji elektrike do të jetë pjesa e Qytetit përballë

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj partie në Kuvendin komunal dhe kryen edhe

Forca: Sabri Salaj kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit
Forca: Sabri Salaj kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit

Në mbledhjen e KQ të Forcës së Re Demokratike të mbajtur me 22.06.2022, z. Sabri Salaj, nënkryetar i partisë është votuar njëzëri kandidat për nënkryetar i Komunës së Ulqinit.   Sabri Salaj ka lindur

Deti jonë: RRETH 50 LLOJE PESHKAQENË NE ADRIATIK, VETËM DISA TË RREZIKSHËM
Deti jonë: RRETH 50 LLOJE PESHKAQENË NE ADRIATIK, VETËM DISA TË RREZIKSHËM

Dr Niksha Glaviq nga Instituti për Detin dhe Bregdetin e Universitetit të Dubrovnikut tha se peshkaqenë gjithmonë ka në Adriatik, vetëm se të shohësh kaq afër bregut është e rrallë dhe shkakton emocion