Analiza e tretë e sezonit: PO KALON SI STUHI

Ky sezon po kalon si ndonjë stuhi, furtunë apo cunami. Në momentin që do të filloj, do të jetë i përfunduar. Gati se është bërë rregull tërë këto vite: sezoni na ngjan me vijat në rërë. Efektet e tija janë të dukshme deri në dallgën e parë.

Për këtë arsye edhe këtë sezon tensionimi është i rritur. Sepse, detyrimet ndaj bankave dhe shtetit janë të mëdha, inspekcionet marrin frymë te qafa e të gjithëve, kostoja e jetesës rritet, e duhet të mbijetohet 300 ditët tjera të vitit.

Për këtë arsye për komunitetin tonë të vogël dhe njerëzit që bëjnë pjesë në të është me rëndësi jetike të ruajnë gjakftohtësinë dhe dinjitetin. Sepse, sezonet vijnë dhe ikin, e Ulqini ka vetëm një rrugë dhe duhet të shihemi me bashkëqytetarët 300 ditët e mbetura.

Ndoshta ka të drejtë një miku im Gjerman, i cili më tha që Ulqini tani në fakt humbet nga turizmi, përkatësisht nga ajo çfarë quhet këtu turizëm. Sepse, mysafirët, thotë ai, shpenzojnë ujë, rrymë elektrike, shfrytëzojnë plazhet dhe infrastrukturën dhe lënë mbeturina, derisa komuna është dhe formalisht në falimentim.

Për këtë arsye menjëherë pas sezonit duhet të ulet dhe hapet diskutimi dhe debati i gjerë rreth të ardhmes turistike dhe të përgjithshme të kësaj komune. Të bëhet Strategjin e menaxhimit të destinacionit për disa vitet e ardhshme, pasi as nuk përmendet Plani strategjik i komunës.

Sepse, në këtë mënyrë më nuk guxohet të punohet. Konkurrenca është gjithnjë më e madhe, duhet të fitojmë tregje të reja, derisa kriza lëkund gjithë regjionin. Ulqini i ka asetet e veta, ka çka ti ofrojë të gjithëve, por së pari duhet të dijë çfarë dëshiron në të vërtet.

E turizmi sot është zanat dhe shkencë dhe ka ligjet, rregullat dhe standardet e veta. Edhe ato janë si të natyrës : nëse i nxirrni nga dera, do ju futen nga dritarja. Për këtë arsye tek ne akoma çdo kush hynë si dëshiron dhe bënë çka ti bie në mend.

Le të shpresojmë që sezoni i vërtet fillon dhe deri në fund të gushtit riviera e Ulqinit do të jetë plotë dhe që turistët do të shpenzojnë më shumë. Për këtë arsye tani në mënyrën më të bukur duhet të punohen dhe këto katërdhjetë ditët e mbetura të sezonit dhe në këtë mënyrë ti dërgohet mesazhi mysafirëve që të vijnë në Ulqin edhe vitet e ardhshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN
Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq njoftoi gjatë vizitës së fundit se do të shpallet një konkurs ndërkombëtar për rregullimin e Plazhit të Vogël dhe një tunelit që do ta lidhë atë me Limanin. “Kjo

CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të hënën dhe të martën, më 6 dhe 7 shkurt, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: të hënën: në periudhën prej orës

Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT
Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT

Në fillim të Plazhit të Madh, në një sipërfaqe prej rreth 81 mijë metrash katrorë, do të ndërtohet një port peshkimi. Porti do të do të ketë dedikim të përzier, gjëgjësisht do të ketë 60  vende ankorime

OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI
OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI

Organizata Turistike e Ulqinit, nen organizimin e Organizates nacionale Turistike te Malit të Zi, po merr pjese për herë të parë në panairin e turizmit Balt Tour 2023, i cili do të mbahet në Riga nga data

TRAJNIMI I TË RINJVE PËR TË MENDUARIT KRITIK DHE TË FOLURIT PUBLIK
TRAJNIMI I TË RINJVE PËR TË MENDUARIT KRITIK DHE TË FOLURIT PUBLIK

Me pjesëmarrësit e projektit “Fuqizimi i të rinjve për edukimin mediatik dhe të menduarit kritik”, të enjten në Ulqin u realizuasesioni i trajnues i radhës. Ligjëruese në këtë aktivitet ishte gazetarja