Analiza e ujit të detit: CILËSIA E SHKËLQYER NË ÇDO PLAZH

Deti, MoreRezultatet e analizës së cilësisë së ujit të detit në 100 plazhe publike përgjatë bregdetit të Malit të Zi, të cilat Instituti për biologjinë e detit i ka kryer në periudhën prej me 30 deri me 31 gusht, kanë treguar që në 97% të plazheve cilësia e ujit të detit është e klasës K1, ndërsa në 3% është e klasës K2.

Analiza ka treguar që në komunë të Ulqinit, në të 16 plazhet uji është i cilësisë K1.

Rezultatet e kontrollit të cilësisë sanitare të ujit të detit, si dhe të dhënat për temperaturë të ujit, ajrit dhe salinitetit për çdo plazh në veçanti mund të shihen në aplikacionin e veçantë i cili gjendet në faqen e internetit www.morskodobro.com.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…