Andrijasheviq: SHQIPTARËT E KALUAN DEKADËN E PAVARËSISË NË HESHTJE DHE VËSHTRIM

Zivko AndrijasevicHistoriani, dr. Zhivko Andrijasheviq ka vlerësuar se Shqiptarët dhjetë vitet e fundit i kaluan në heshtje dhe vështrimin e Malit të Zi dhe shoqërisë malazeze.

“Po ashtu, kanë idealin e autonomisë brenda Malit të Zi dhe fetishin e territorit të kufizuar. Veten e eliminojnë nga ajo çfarë është jeta politike dhe kulturore e Malit të Zi. Tashmë shihen pasojat”, tha ky prorektor në Universitetin e Malit të Zi, e shkruan “Pobjeda”.

Andrijasheviq po ashtu shtoi se përfaqësuesit politik të Shqiptarëve nuk e kanë atë kompaktësinë dalluese të cilën e kishin në vitin 2006.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…