Anketa: GATI GJYSMA E TË RINJVE NUK MERRET ME SPORT

sportRreth 40 për qind e rinisë së Ulqinit, në moshën nga 15 deri në 25 vjeç, nuk merren me sport dhe nuk janë fizikisht aktiv, ka treguar anketa e kryer pak kohë më parë e Agjencisë “Damar”. Gati një e treta e të anketuarve nuk lexon shtypin ditor, derisa gati një e treta e të anketuarve kanë deklaruar që më së shumti shikojnë TV stacionet të cilat i përcjell nëpërmjet operatorëve kabllor.

Nga sportet të cilat i praktikojnë të rinjtë në kohën e lirë në vendin e parë është futbolli (15,9 për qind), pastaj vrapimi (10,7 për qind), fitnesi (6,9 për qind), stërvitja në palestër (5,9 për qind), basketbolli (4,9 për qind)…

Me futboll, basketboll dhe stërvitjen në palestër kryesisht merren meshkujt, derisa me fitnes, vrapim, shëtitje, vallëzim dhe hendboll në shumicë merren femrat. Gati çdo i dyti nga të anketuarit (49,3 për qind) përcjell futbollin në ndonjërin nga TV kanalet, derisa tenisin (16,0 për qind) është në vendin e dytë dhe hendbollin (12,9 për qind) në vendin e tretë.

33,7 për qind e të anketuarve janë përgjigjur që nuk dëgjojnë radio, që çon në përfundim që këto dy medie, tek moshat e reja, po e humbin garën në krahasim me mediet tjera (TV, Internet…) ka treguar ky hulumtim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Dëmtime në tubacionin kryesor: DERI TË MËRKURËN PA UJË NJË PJESË E MADHE E ULQINIT
Dëmtime në tubacionin kryesor: DERI TË MËRKURËN PA UJË NJË PJESË E MADHE E ULQINIT

Të martën, më 28 qershor 2022, rreth orës 16.00 gjatë punimeve të një kontraktori të papërgjegjëshëm është dëmtuar tubi kryesor i ujësjellësit në Fushën e Ulqinit, është njoftuar Portali Ul-info nga NP

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën, më 29 qershor, në periudhën nga ora 09 deri në 15:00, pa energji elektrike do të jenë pjesa e qendrës së Katërkollës.

Kuvendi i Komunës: ZGJEDHEN NËNKRYETARËT E KOMUNËS DHE KOMISIONI ZGJEDHOR KOMUNAL
Kuvendi i Komunës: ZGJEDHEN NËNKRYETARËT E KOMUNËS DHE KOMISIONI ZGJEDHOR KOMUNAL

Me propozim të kryetarit të Komunës së Ulqinit, Omer Bajraktari, Kuvendi i Komunës të hënën zgjodhi dy nënkryetarë. Ata janë Beqir Sella, funksionar i PD-së dhe Sabr Sallaj, ndryshe nënkryetar i Forcës

Ulqin: SEZONI PËR RRETH 30 % MË I MIRË SE VITIN E KALUAR
Ulqin: SEZONI PËR RRETH 30 % MË I MIRË SE VITIN E KALUAR

  Qeveria e Malit të Zi ka bërë të ditur zyrtarisht se presin një sezon dukshëm më të mirë se vitin e kaluar. “Të gjithë treguesit që kemi flasin në favor të kësaj, se sigurisht që jemi 60% më mirë

Dr G.Karamanaga: GANI I VOGËL
Dr G.Karamanaga: GANI I VOGËL

Gani ende nuk i ka mbushur shtatë vjetë.Një ditë u nis prej shtëpie. Nuk i tregoi askuj se ku po shkon. Komshitë Shyqyrija, Kimetja dhe Zhelko e vrejtën se ishte në rrugë. Pas një kohe prindërit e tij