ANTENA M: KA MUNDËSI PËR ZGJEDHJE TË JASHTËZAKONSHME NË ULQIN

Deputeti dhe këshilltari i PDS-së Luigj Shkrela nuk ka vërtetuar por as demantuar informatën e radios nga Podgorica “Antena M” që zgjedhjet e jashtëzakonshme në Ulqin do të mbahen në nëntor, kur pushtetin do ta zgjedhin qytetarët e Mojkovacit, Cetines dhe Petnices.

Shkrela tha që pushteti lokal nuk funksionon dhe që ditët e ardhshme do të dihet si do të zgjidhet ky problem.”Ajo që është fakt, atë çfarë mundem të vërtetoj është që pushteti lokal në Ulqin nuk funksionon ashtu si presin qytetarët. Ne të gjithë së bashku duhet të zgjidhim krizën në Parlamentin lokal”, tha ai.

Shkrela thekson që së pari duhet ti shkurtohet mandati Kuvendit lokal në mënyrë që të organizohen zgjedhjet e jashtëzakonshme. Mirëpo, nuk ka mundur të precizoi a do të ndërmarrin iniciativën për shkurtimin e mandatit, por thekson: “Jemi të gatshëm për zgjedhje të jashtëzakonshme, por edhe për ndonjë lloj të rikomponimit të pushtetit dhe jemi të gatshëm të ulemi me pjesëmarrësit në pushtet, si opozitë, dhe të shohim çfarë është ajo që të gjithë në interes të qytetarëve duhet të bëjmë. A janë ato zgjedhjet e jashtëzakonshme apo diçka tjetër, në ditët e ardhshme kjo duhet të zgjidhet”.

Antena M thotë që mospajtimet brenda koalicionit në pushtet kanë dal në pah në fillim të korrikut kur është ndërprerë seanca e fundit e Kuvendit, e në të cilën është dashur të diskutohet mbi punën e kryetarit të komunës. “Rikujtojmë që pushtetin në Ulqin e bëjnë Forca, PSD, Perspektiva dhe Partia demokratike, ndërsa që zgjedhjet e reja do ta zgjedhin krizën janë dakord përfaqësuesit e të gjitha partive, nga pozita dhe opozita”, thuhet në fund të informatës të këtij radio të Podgoricës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe kanë një histori prej së

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin
Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe

Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23
Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23

Fakulteti i Studimeve të Biznesit Mesdhetar në Ulqin bëri të ditur se janë në vazhdim regjistrimet në studimet themelore akademike për vitin 2022/23. Siç thuhet, të gjitha informacionet mund të merren

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa energji elektrike do të jetë pjesa e Qytetit përballë

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj partie në Kuvendin komunal dhe kryen edhe