Apel autoriteteve nga SHBA: NDALONI NDËRTIMIN E EGËR NË RANË

Panorama_of_Ulcinj_in_Montenegro_(2)“Mbas shqyrtimit të Vendimit me nr. 05-5334/1-12, nga dita 06.08.2013 të lëshuar nga ana e Komunës së Ulqinit, kemi vërtetuar që objekti i ri i cili po ndërtohet në Ranë, dhe i cili është në pronësi të Vlladimir Ivanoviqit, tejkalon kufirin e kateve  e cila është lejuar, e kjo është bodrum, kati përdhes dhe tre kate (Po+PV+3)”, thuhet në letrën të cilën arkitekti nga Njujorku Naser Çobaj ja ka dërguar institucioneve në Mal të Zi si dhe në komunë të Ulqinit.

Kjo do të thotë, tha ai, që dy kate në këtë objekt janë ndërtuar pa leje.

Çobaj, i cili është një nga liderët e komunitetit të mërgimtarëve nga Ulqini në SHBA, kërkojë nga Kuvendi dhe Qeveria e Malit të Zi, Ministria e zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit, Drejtoria për punë inspektuese, komuna e Ulqinit, delegacioni i BE-së, MANS-i dhe Mogul-i që urgjentisht të zgjidhin këtë rast dhe të ndërmarrin të gjitha masat ligjore që menjëherë të ndalet ndërtimi i mëtejshëm.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjekë Gjonaj: SHKA “Tradita”, prezantuese e denjë e vlerave autoktone trashëgimore të Anës së Malit
Gjekë Gjonaj: SHKA “Tradita”, prezantuese e denjë e vlerave autoktone trashëgimore të Anës së Malit

Me këtë emër, në kuadër të Biznis Klubit “Ana e Malit”( BKA-së) në vitin 2013 u themelua ky ansambël me qëllim ruajtjen dhe kultivimin e vlerave kulturore dhe artistike të zonës së Anës së Malit. Kryetari

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 10 shkurt, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: një pjesë

Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË
Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË

“Në Ulqin ndihemi si në shtëpinë tonë. Falënderoj të gjithë ata që hapën shtëpitë dhe zemrat e tyre për mërgimtarët nga Kosova në vitin 1999”, tha Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu.

Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE
Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE

Zinxhir i njohur i dyqaneve ushqimore “Lidl” është i interesuar për hapjen e një objekti në Ulqin, mëson Portali Ul-info. Me këtë rast, drejtuesit e asaj kompanie kanë biseduar me kryetarin e Komunës së

Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë
Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë

Me date 2 shkurt 2023 është bërë betonimi i pllakës së Qendrës së Komunitetit Krythë. Ky projekt është një investim që po mbulohet në tërësi nga diaspora e ketijë komuniteti. Objekti ka një sipërfaqe mbi