AQ: NË ULQIN I GJYKOHET ATYRE QË LUFTOJNË KUNDËR ANARKISË

“Edhe pse i përkasim radhës së demokracive të reja dhe të pazhvilluar, pa traditë demokratike, Mali i Zi tregon trend pozitiv në maturimin politik, megjithëse të thurur me mangësi serioze. Principet demokratike arrihen në mënyrë evolutive dhe duhet të jemi të vetëdijshëm për faktin që shoqëria malazeze mbas periudhës shumëvjeçare të tranzicionit akoma është në procesin e konsolidimit të demokracisë”, u vlerësua nga “Aleanca qytetare” (AQ) në lidhje me Ditën ndërkombëtare të demokracisë.

Siç thuhet në kumtesën e kësaj OJQ, Mali i Zi duhet të bëj edhe shumë çka. “Dobësia, varësia dhe pasiviteti i institucioneve të cilët nuk mund të sigurojnë sundimin e ligjit dhe respektimin dhe mbrojtjen e të drejtave të njeriut pamundëson zhvillimin e kapaciteteve demokratike. E kjo nuk ndodh në shoqërinë në të cilën javën e kaluar në degën e organit për shkelje në Ulqin i gjykohet qytetarëve të cilët në mënyrë ligjore kanë luftuar kundër anarkisë, mungesës totale të principit të sundimit të ligjit dhe shkeljes së të drejtave themelore të njeriut. Shteti megjithatë vendosi: është e nevojshme që këtë kontribut të qytetarëve të shuhet, ndërsa të gjitha këto në interes të individëve”, theksojnë në Aleancën qytetare duke treguar në gjykimin e përfaqësuesve të MOGUL-it të cilët në qershor kanë protestuar kundër portës të vendosur ilegalisht në Adë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Bashkësia Islame: TË SHTUNËN DITA E PARË E KURBAN BAJRAMIT
Bashkësia Islame: TË SHTUNËN DITA E PARË E KURBAN BAJRAMIT

  E shtuna e 9 korrikut është dita e parë e Kurban apo Haxhi Bajramit, është kumtuar nga Bashkësia Islame. Një ditë më parë, e

Skena verore – Ulqin 2022: FILLOI FESTIVALI I KULTURËS SË ULQINIT
Skena verore – Ulqin 2022: FILLOI FESTIVALI I KULTURËS SË ULQINIT

Në Molen e Madhe, nën muret e Kalasë, të martën u shënua solemnisht fillimi i Skenës verore së 35-të me radhë. Ky festival kulturor do

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave.

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi,