Art Club: ALBANA KASHOXHA VJEN ME PËRMBLEDHJEN E PARË ME POEZI “ZEMRA E SHPREHUR”

Krijuesja Albana Kashoxha ka botuar këto ditë përmbledhjen me poezi, të titulluar “Zemra e shprehur”. Vëllimi poetik përbëhet nga 51 poezi, të ndara në katër cikle.

Përmes poezive, ajo shpreh kryesisht përjetimet e saj jetësore. Prehjen shpirtërore e gjen te fjala dhe vargu poetik, që buron natyrshëm nga zemra e saj e çiltër. Mesazhi poetik që rrjedh nga gulçimet e zemrës së saj për padrejtësitë e jetës, dëshpërimin, gabimet, dashurinë e vrarë, ndjenjat e ndrydhura etj. është i qartë dhe i drejtpërdrejtë. Ajo preferon stilin klasik të poezisë, duke mos dashur të eksperimentojë.

Libri është botuar nga Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club”, ndërsa është shtypur në shtypshkronjën IVPE – Cetinë. Libri është përgatitur për shtyp dhe redaktuar nga poeti dhe studiuesi i letërsisë Dr. Haxhi Shabani, kurse redaktor teknik është Gazmend Çitaku.

Albana Kashoxha ka mbaruar shkollën e mesme për turizëm në Ulqin. Pasionin dhe talentin e saj për poezinë e ka shprehur që në fëmijëri. Ky është libri i parë i autores. 

Ulqin, më 01. 05. 2022

SHAI “Art Club”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE
Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE

Kryeqiteti i Shqipërisë, Tirana, këtë vitë ishte “Kryeqyteti Evropian i Rinisë”. Sot u mbajt ceremonia përmbyllëse në Pallatin e kongreseve në Tiranë ku ishin zyrtarët

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë

Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…
Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…

Javët e fundit të këtij viti do t’i kalojmë në një atmosferë festive, me pije, ushqim, e mbi të gjitha muzikë të mire. Në skenën

CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të enjten, më 8 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa

Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI
Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI

“Besojmë se kemi eventin më të bukur që do ta ringjallë Ulqinin në këtë periudhë, me të cilin mund të tërheqim mysafirë nga i gjithë