Autoriteti i lartë fetar mysliman: HARAM ËSHTË TË SHITET VOTA

Ali XhumaMyftiu i Egjiptit dhe jo zyrtarisht autoriteti i lartë mysliman në botë dr Ali Xhuma ka deklaruar që me rregullat fetare është e ndaluar të shitet vota.

Në pyetjen a është e lejuar që njeriu për shkak të gjendjes së vështirë ekonomike të shes votën në zgjedhje në këmbim të parave, ai u përgjigj: Është haram. Haram është të pranoi këto para, duke e shitur të drejtën e vet. Parimi themelor i lirisë, që njeriu të thotë çfarë mendon, nuk është e lejuar të shitet. Kjo çon në anarki dhe kaos shoqëror”, theksoi dr Xhuma.

Ai tha që për shkak të shitjes së votës njeriu konsiderohet si falsifikues i vullnetit të komunitetit shoqëror. “Ka falsifikuar vullnetin e vet, e fatkeqësia është akoma më e madhe që këtë e ka bërë për para. Sepse, nëse Zoti e ka ndaluar amoralitetin, mëkat akoma më i madh është ta bëjmë atë për të fituar para”, tha Xhuma dhe shtoi që “ky është shembull i keq për shoqëri në të cilën jetojmë dhe të gjithë kemi detyrim ti kundërvihemi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjekë Gjonaj: SHKA “Tradita”, prezantuese e denjë e vlerave autoktone trashëgimore të Anës së Malit
Gjekë Gjonaj: SHKA “Tradita”, prezantuese e denjë e vlerave autoktone trashëgimore të Anës së Malit

Me këtë emër, në kuadër të Biznis Klubit “Ana e Malit”( BKA-së) në vitin 2013 u themelua ky ansambël me qëllim ruajtjen dhe kultivimin e vlerave kulturore dhe artistike të zonës së Anës së Malit. Kryetari

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 10 shkurt, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: një pjesë

Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË
Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË

“Në Ulqin ndihemi si në shtëpinë tonë. Falënderoj të gjithë ata që hapën shtëpitë dhe zemrat e tyre për mërgimtarët nga Kosova në vitin 1999”, tha Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu.

Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE
Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE

Zinxhir i njohur i dyqaneve ushqimore “Lidl” është i interesuar për hapjen e një objekti në Ulqin, mëson Portali Ul-info. Me këtë rast, drejtuesit e asaj kompanie kanë biseduar me kryetarin e Komunës së

Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë
Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë

Me date 2 shkurt 2023 është bërë betonimi i pllakës së Qendrës së Komunitetit Krythë. Ky projekt është një investim që po mbulohet në tërësi nga diaspora e ketijë komuniteti. Objekti ka një sipërfaqe mbi