B.L. Katerkollë dhe ORA: Aktivitet që janë në kundërshtim më përcaktimin ligjor të hapsirës kulturore të Shasit nuk mund të lejohen të ndodhin

Kisha ShasQyteti i vjetër i Shasit është nën mbrojtjen ligjore më Vendim numër 1018 i datës 18. 10. 1950.

Hapsira kulturore e lokalitetit arkeologjik të Shasit përfshinë  dhe stadiumin e Shasit i cili në kuadër të Parkut arkeologjik dhe natyrorë të Shasit është hapsira që është destinuar si pjesë eaktiviteteve kulturore, sportive dhe prezantimit të florës së zonës.

Hapsira kulturore e Shasit përfshinë: hapsirën e stadiumit, strukturat e zonës urbane të qytetit të vjetër dhe trashëgiminë arkeologjike nenujore te Liqenit të Shasit e cila është në procesin e valorizimit dhe të promovimit.

Për këtë bëjmë thirrje që organet kompetente në këtë hapsirë kulturore të mos lejojnë aktivitete të cilat janë në kundërshtimmë funksionin e kësaj hapsire kulturore të cilin ligji e përcakton qartë.

Aq më tepër aktivitetet dhe organizimet që kajnë për qellim përvetsimin e kësaj hapsirë kulturore e cila është pasuri e gjithë qytetarëve, nuk mund të lejohen prej institucioneve, thuhet në kumtesën e Bashkësisë Lokale Katerkollë dhe Shoqatës “Ora”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit