Bajraktari: MË SHUMË PËR SIPËRMARRJE, BUJQËSI, SOCIALE…

Mero BajraktariKomuna e Ulqinit, me borxhin prej gjashtë million euro, është njëra nga komunat me borxhin më të madh në vend, çka tregon që klasa aktuale qeverisëse në qytet ka udhëhequr dobët dhe pa plan i ka shpenzuar paratë e përbashkëta, mendojnë në Malin e Zi Pozitiv.

Nënkryetari i Këshillit komunal të MZ Pozitiv, Omer Bajraktari ka deklaruar për agjencinë MINA biznes që qytetarët e Ulqinit kanë borxh më shumë se një buxhet vjetor. “Duhet të ndalojmë urgjentisht me praktikën e huamarrjes për nevojat e shpenzimeve rrjedhëse, sepse ky huazim nuk gjeneron zhvillimin e qytetit në planin afatgjatë”, tha Bajraktari në kumtesë.

MZ Pozitiv, siç shpjegoj ai, do të propozoj të shikohen llojet tjera të huamarrjes siç është emetimi i bonove komunale. “Përparësia e bonove komunale në krahasim të huamarrjes kreditore është kamata më e ulët, lehtësirat tatimore dhe rritja e përgjegjësisë të përfaqësuesve të pushtetit për shkak të transparencës së theksuar të të gjithë procesit. Në këtë mënyrë më lehtë do bëheshin projektet infrastrukturore për të cilët komuna realisht nuk ka para”, precizoi Bajraktari.

Artikullin e plotë mund ta lexoni duke klikuar KËTU

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Dëmtime në tubacionin kryesor: DERI TË MËRKURËN PA UJË NJË PJESË E MADHE E ULQINIT
Dëmtime në tubacionin kryesor: DERI TË MËRKURËN PA UJË NJË PJESË E MADHE E ULQINIT

Të martën, më 28 qershor 2022, rreth orës 16.00 gjatë punimeve të një kontraktori të papërgjegjëshëm është dëmtuar tubi kryesor i ujësjellësit në Fushën e Ulqinit, është njoftuar Portali Ul-info nga NP

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën, më 29 qershor, në periudhën nga ora 09 deri në 15:00, pa energji elektrike do të jenë pjesa e qendrës së Katërkollës.

Kuvendi i Komunës: ZGJEDHEN NËNKRYETARËT E KOMUNËS DHE KOMISIONI ZGJEDHOR KOMUNAL
Kuvendi i Komunës: ZGJEDHEN NËNKRYETARËT E KOMUNËS DHE KOMISIONI ZGJEDHOR KOMUNAL

Me propozim të kryetarit të Komunës së Ulqinit, Omer Bajraktari, Kuvendi i Komunës të hënën zgjodhi dy nënkryetarë. Ata janë Beqir Sella, funksionar i PD-së dhe Sabr Sallaj, ndryshe nënkryetar i Forcës

Ulqin: SEZONI PËR RRETH 30 % MË I MIRË SE VITIN E KALUAR
Ulqin: SEZONI PËR RRETH 30 % MË I MIRË SE VITIN E KALUAR

  Qeveria e Malit të Zi ka bërë të ditur zyrtarisht se presin një sezon dukshëm më të mirë se vitin e kaluar. “Të gjithë treguesit që kemi flasin në favor të kësaj, se sigurisht që jemi 60% më mirë

Dr G.Karamanaga: GANI I VOGËL
Dr G.Karamanaga: GANI I VOGËL

Gani ende nuk i ka mbushur shtatë vjetë.Një ditë u nis prej shtëpie. Nuk i tregoi askuj se ku po shkon. Komshitë Shyqyrija, Kimetja dhe Zhelko e vrejtën se ishte në rrugë. Pas një kohe prindërit e tij