Bajraktari: NJË FILLIM I RI SË SHPEJTË EDHE PËR KRIPORE

Kryetari i Komunës së Ulqinit, Omer Bajraktari, tha se për dhjetë ditë do të përfundojë Projektvendimi për formimin e kompanisë që do të menaxhojë Kriporën.

Pas kësaj shkon për miratim në parlamentin vendor dhe më pas krijohen të gjitha kushtet që kjo ndërmarrje të fillojë të kryejë detyrat për të cilat është themeluar”, tha ai për “Vijesti”, duke shtuar se themeluesit e kompanisë janë Qeveria e Malit të Zi dhe Komuna.

Siç theksoi ai, në këtë mënyrë Kriporja po hyn në një fazë të re zhvillimore.

Qendra për Mbrojtjen dhe Studimin e Zogjve (QZIP) e vlerësoi këtë aktivitet si shumë të mirë.

“Presim edhe një plan për menaxhimin e Kriporës, në të cilin një nga fokuset do të jetë mbrojtja e të gjithë zonës, pasi në këtë rast, mbrojtja e zonës dhe prodhimi i kripës shkojnë paralelisht. dhe ky do të ishte një lajm i mirë”, tha drejtoresha e CZIP, Ksenija Medenica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE
Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE

Qeveria e Malit të Zi do të mbajë një seancë të përbashkët me qeverinë shqiptare në fund të këtij muaji, mëson Portali Ul-info. Siç pritej, me atë rast në Podgoricë do të nënshkruhen më shumë se 10 marrëveshje

Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN
Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq njoftoi gjatë vizitës së fundit se do të shpallet një konkurs ndërkombëtar për rregullimin e Plazhit të Vogël dhe një tunelit që do ta lidhë atë me Limanin. “Kjo

CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të hënën dhe të martën, më 6 dhe 7 shkurt, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: të hënën: në periudhën prej orës

Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT
Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT

Në fillim të Plazhit të Madh, në një sipërfaqe prej rreth 81 mijë metrash katrorë, do të ndërtohet një port peshkimi. Porti do të do të ketë dedikim të përzier, gjëgjësisht do të ketë 60  vende ankorime

OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI
OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI

Organizata Turistike e Ulqinit, nen organizimin e Organizates nacionale Turistike te Malit të Zi, po merr pjese për herë të parë në panairin e turizmit Balt Tour 2023, i cili do të mbahet në Riga nga data