Bajraktari për paralajmërimin e huamarrjes së re të Komunës: ÇDO KRIZË E NDIEJMË DYFISH

Omer Bajraktari 1Kryetari i URA-së në Ulqin Omer Bajraktari deklaroi se huamarrja e re e Komunës së Ulqinit është rend logjik i situatës momentale.

“Kjo bëhet për të fshehur përtacinë dhe të plotësohen disa të ardhura që do të mungojnë. Dyshoj se në këtë kohë administrata lokale do të përmirësojë punën për zvogëlimin e evazionit fiskal në Ulqin, që do të thotë se edhe në kohën e krizës ato që u mësuan të mos shlyejnë obligimet ndaj Komunës do ta vazhdojnë këtë praktikë të padënueshme, gjersa paguesit e rregullte do të paguajnë çmimin e krizës”, tha ai për “Dan”.

Bajraktari mendon se nëse merret huaja e re, paratë nuk do të shfrytëzohen në mënyrën e drejtë: “Vetëm një informatë e ilustron më së miri punën e koalicionit të madh në katër vitet e fundit: gjatë mandatit të Nazif Cungut dhe Loro Nrekiqit u morën 4,25 milion euro kredi dhe u shit toka me vlerë 4,5 milion euro, që do të thotë se kishim nëntë milion euro të ardhura të jashtëzakonshme, ndërsa qytetarët dhe komuna nuk kishin asnjë benefit nga këto të ardhura. Derisa të mos e krijojmë sistemin e drejtë dhe funksional të llogaritjes dhe pagesës së të ardhurave publike në Ulqin edhe në ndërmarrjet publike, rruga drejt zhvillimit ekonomik do të jetë gjithnjë e më e largët, prandaj çdo krizë, siç është kjo, do ta ndiejmë dyfish”, theksoi ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË
Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË

Kryeministri i Malit të Zi Dr Dritan Abazoviq tha se Ulqini më në fund do të ketë hotele me pesë yje. Siç deklaroi ai, “Sunny Palace” do të ndërtojë një hotel luksoz në vendin e ish “Galebit”, në të cilin

OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN
OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN

Edhe në mes te gushtit Ulqini shënon një vizitë të shkëlqyer, bëjnë të ditur nga Organizata Turistike. Siç theksohet, në rivierën e Ulqinit qëndrojnë 40.715 mysafirë, prej të cilëve rreth 80 për qind janë

Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA
Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA

Aktiviteti “Ditët e bamjes”, tradicionalisht për të pestën vit me radhë do të mbahet sonte, në sheshin Servantes në “Palata Venezia” në Kala, me fillim nga ora 20:00. Turistëve dhe të gjithë vizitorëve

Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE
Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE

  Nga Forca e re demokratike është kumtua që sot Asllan Llunji është emëruar Koordinator për Ulqin e Tivar në Ndërmarrjen të Mirat Detare. Asllani lindi në Tivar me 12.02.1992. Shkollën fillore e

Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT
Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT

Ajo që është pritur prej shtatë vitesh, ndërtimi i çerdhes së re në Fushën e Ulqinit, është në prag të realizimit. Për këtë projekt kredia është miratuar nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Evropës,