Bajraktari: SË SHPEJTI FILLOJNË PUNIMET NË MOLEN E MADHE

Pas përfundimit të procedurave të tenderit, këto ditë pritet nënshkrimi i kontratës me kontraktuesin e punimeve për rregullimin e Moles së Madhe në zonën e Të Mirave Detare.

Kontraktuesi i punimeve do të jetë kompania SHPK Erlang, kurse investimi për fazën e parë kalon shifrën prej 800 mijë euro, ndërsa me fazën e dytë investimi kap vlerën afër një milion euro, tha koordinatori për Ulqin dhe Tivar, Omer Bajraktari.

Siç tha, dedikimi i planifikuar i kësaj hapësire e cila përfshinë 4.600 metër katror është shesh/skelë me rripin e gjelbër pranë shkëmbinjve poshtë Kalasë.

“Po ashtu, parashihet vendosja e tre objekteve për shërbime. Këto objekte mund të përdoren në mënyra të ndryshme, mirëpo, sipas meje, prioriteti kyç është se njëri nga to duhet të jetë pika e parë kufitare në det në Ulqin. Edhe objektet tjerë duhet të jenë të lidhur me veprimtarinë e detit, për shembull, Yachting club, shkollë lundrimi dhe të ngjashme. Një objekt do të ishte i vendosur pranë skenës verore, i paraparë për vendosjen e rekvizitave, por edhe i tillë që kur hapet të formohet skena, të varet projektori, etj.”, shtoi Bajraktari.

Ai theksoi se afati për përfundimin e punimeve është 120 ditë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR
A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR

U.d.drejtoresha e Qendrës për kulturë Adriana Hoxha deklaroi se për shkak të shiut që ka rënë ditët e fundit, ndërtesa e këti institucioni ka pësuar vërshim të ujit në hapësirat e punës. “Gjendja më e

Rama: UJI DEPËRTOI NË TË GJITHA PJESËT E BIBLIOTEKËS
Rama: UJI DEPËRTOI NË TË GJITHA PJESËT E BIBLIOTEKËS

Shiu i dendur që ka rënë ditëve të fundit ka depërtuar në të gjitha pjesët e Bibliotekës së Qytetit në Ulqin, si dhe në shumë pjesë të objektit të Qendrës së Kulturës. “Fondi i librave, inventari i Bibliotekës,

Java e komunave: FITORE E ULQINAKËVE NË TIRANË
Java e komunave: FITORE E ULQINAKËVE NË TIRANË

Nënkryetari i Komnës së Ulqinit Beqir Sellaj dhe nënkryetarja e Bashkise së Tiranës znj. Keti Luarasi morrën pjesë sot në ndeshjen miqësore ndërmjet KK Ulcinj dhe KS Tirana U 18, ku djelmoshat tane korren

G.Karamanaga: Izet Luli – mësues, emigrant nga Shqipëria dhe veteran i shkollës shqipe në Ulqin
G.Karamanaga: Izet Luli – mësues, emigrant nga Shqipëria dhe veteran i shkollës shqipe në Ulqin

Rrëfimi 1 Ardhja në Ulqin Shtëpia e parë e Cafo Begut, ndodhej në Ranë. Ka qenë shtëpi e madhe, me verandë druri, me pamje kah deti. Kjo shtëpi, pas tërmetit 1979, u dëmtua shumë dhe u rrënua. Kujtimet

Supermarketi SARS: EDHE KËTË JAVË AKCIONI I MADHË
Supermarketi SARS: EDHE KËTË JAVË AKCIONI I MADHË

Ju ofrojmë çmimet më të volitshëm, më të ulëta nga asortimani ynë të produkteve. Mund të porositni produktet ne adresen tuaj të shtepisë: 067 040 016 Akcioni zgjat deri të dielën, me 27 nëntor.