Bajraktari: SHUMËÇKA MUND TË BËJMË VETË

Omer BajraktariZhvillimi ekonomik i Komunës së Ulqinit duhet të jetë i drejtuar kah resurset e veta dhe interesat e popullsisë lokale,  duke u bazuar në parandalimin e derdhjes së parave dhe tërheqjen e investimeve të huaja, është vlerësuar nga Mali i Zi Pozitiv.

Nënkryetari i Këshillit komunal të MZP në Ulqin, Omer Bajraktari mendon që klasa ekzistuese  qeverisëse në Ulqin si dhe të gjitha paraardhëset e kanë sjell qytetin me potencial më të madh në këtë pjesë të Evropës në situatë tejet të vështirë.

“Rrënimi ekonomik i qytetit çerek shekullin e fundit është i dukshëm dhe ne, si qytetarë që e duan qytetin e vet dhe njerëz të përgjegjëshëm, duhet ta ndalojmë këtë”, thuhet në deklaratën e Bajraktarit të cilën e transmeton Portali “Vijesti”.

Rimëkëmbja e ekonomisë dhe zhvillimi, siç shpjegoi ai, duhet të fokusohet në mjetet më të lehta, më të lira dhe më pak riskante, duke u bazuar në parandalimin e derdhjes së parave, përkrahjen e bizneseve stabile ekzistuese dhe themelimin e kompanive të reja, si dhe tërheqjen e investimeve të huaja.

Artikullin e plotë mund ta lexoni duke klikuar KËTU.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do