Bajraktari: URGJENTISHT TË ZHBLLOKOHET XHIRO LLOGARIA E KOMUNËS SË ULQINIT

Omer Bajraktari 2Pas njohurisë se prapë u bllokua xhiro llogaria e Komunës së Ulqinit, reagoi kryetari i URA-së në Ulqin Omer Bajraktari.

“Dje nga mediet mësuam se xhiro llogaria e Komunës së Ulqinit është prapë në bllokadë dhe kjo për fat të keq është shndërruar në dukuri kronike e cila vështirëson funksionimin normal të vetëqeverisjes vendore. Mirëpo, duke u nisur nga situata aktuale, e jashtëzakonshme epidemiologjike në Ulqin dhe Mal të Zi, si dhe nga të gjitha masat të cilat janë ndërmarr për parandalimin e përhapjes së korona virusit, e të cilët kanë pasoja të mëdha në aktivitetet ekonomike, njëkohësisht edhe në funksionimin e administratave vendore, ftojmë Qeverinë e Malit të Zi dhe Ministrinë e Drejtësisë, si organ i cili mbikëqyr punën e përmbaruesve publik, të shfrytëzojnë autoritetin e tyre në mënyrë që xhiro – llogaria e Komunës të zhbllokohet menjëherë”, tha Bajraktari.

Në URA-në e Ulqinit janë të vetëdijshëm se duhet të respektohen të gjithë vendimet gjyqësore, por shtojnë se në këtë moment interesi më i madh është mbrojtja e banorëve dhe funksionimi i qytetit, ndërsa ky borxh gjithsesi do të shlyhet edhe më vonë.

“Në këto momente të vështira për tërë shtetin është shumë me rëndësi të kemi buxhet likuid për shkak të rrethanave të paparashikueshme, si dhe për shkak të situatës së përkeqësuar ekonomike dhe sociale, prandaj gjatë pandemisë duhet të punojnë shërbimet në qytet. Prandaj mendojmë se kërkesa jonë është e arsyeshme dhe se do të has në mirëkuptimin e organeve kompetente shtetërore”, përfundoi Bajraktari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit