“Bashkë për të ardhmen e Ulqinit”: PROTEST KUNDËR TV TEUTES

Bashke per te ardhmen e UlqinitNë lidhje me moslejimin e zonjës Zana Sarvan, përfaqsueses së Koalicionit “BASHKË PËR TË ARDHMEN E ULQINIT” (Partia Demokratike, LQ – PERSPEKTIVA dhe Lidhja Demokratike në Mal të Zi) nga ana e menaxhmenti të TV-TEUTËS,  që të marrë pjesë në debatin që organizoi ky TV, mbrëmë, më 11 janar 2014, me rastin e zgjedhjeve lokale për këshilltarë ne KK të Ulqinit

KOALICIONI  “BASHKË PËR TË ARDHMEN E ULQINIT”  proteston ashpër kundër këtij veprimit të njëanshëm dhe arbitrar të pronarit – drejtoreshës se TV -Teutës.

Siç jeni të informuar, ata të cilët mbrëmë kanë përcjellë debatin në Tv Teuta,  të përfaqësuesëve të listave zgjedhore për zgjedhjet për këshilltarë për KK të Ulqinit, të cilat do të mbahen më 26 janar 2014, kanë parë se mungoi përfaqsuesi i listës  zgjedhore – KOALICIONI  “BASHKË PËR TË ARDHMEN E ULQINIT”- që duhej të ishte në karrigen e 8-të, numrin e të cilit ky Koalicion e ka në listen përmbledhëse zgjedhore.

Njoftojmë të gjithë shikuesit e nderuar të medias private TV-Teuta, të gjithë anëtarët, simpatizuesit e përkrahësit e këtij Koalicioni, të gjithë qytetarët e Ulqinit dhe opinionin e gjërë se mosprezenca e përfaqsueses sonë nuk ishte se ne nuk deshtëm të marrim pjesë, por përkundrazi ishte sjellja arbitrare e pronarit gjegjësisht drejtoreshës së TV-Teutës, të cilët në emer “të rregullave të tyre” nuk lejuan zonjën Zana Sarvan, përfaqsuesen e listës së KOALICIONIT, kandidaten për këshilltare në listën e koalicionit  zgjedhor, “BASHKË PËR TË ARDHMEN E ULQINIT”, e cila ishte prezente ne lokalin e TV-Teutes me përfaqësuesit e tjerë, me motivacion sipas thënies së tyre se duhet të ishte prezent bartësi i listës!

Në lidhje me moslejimin e pjesëmarrjes, pronari dhe drejtoresha bën një debat bukur të gjatë, për çka edhe emisioni u vonua më se 40 minita. Kur pas këtij debati e sqarimeve  në një far mënyre u duk se u arrit një pajtushmëri që znj.Sarvan të marrë pjesë , del në skenë zot[ri Nazif Cungu, kryetar i “Forcës” i cili  ishte kategorik dhe iu drejtua të gjithë të pranishmëve, pjesëmarrësve, të TV -DEBAT,  që ”nëse lejohet hyrja në studio e znjës Sarvan , ai personalisht nuk do të marrë pjesë në tv-debat”, me çka ai, jo vetëm që tregoi një shpirtëngushtësi,  por shkoi aq larg që me

2

sjelljen e tij prej “padroni”, dëshiroi të komandojë dhe përfaqsuesit e listave të tjera se kush do  t’i përfaqësojë, madje edhe këtu në këtë TV-DEBAT.  Kamëbëngulja  dhe zbatimi e këtij “vendimit” absurd të tyre, tregoi qartë “pronarin e vërtet” të TV-Teutës, e cila gjë u pa dhe gjatë emisionit.

Me këtë rast edhe një herë njoftojmë opinioni dhe  ia tërheqim vërejtjen “pronarit” të TV-Teutës, që edhe herave të tjera kur do të marrim pjesë dhe nëse do të marrim pjesë…përfaqsuesin në debate dhe emisione të tjera, e cakton subjekti politik, në rastin konkret Koalicioni, e jo, në asnjë mënyrë televizioni, e aq më pak ata të cilët udhëheqin me të, nga afër apo nga larg, siç tentuan edhe në këtë rast!?

Me përjashtimin e përfaqsueses sonë në debatin e mbrëmshëm, theksojmë që më së shumti ka humbur  TV-euta dhe dabati i mbrëmshëm e jo Koalicioni “BASHKË PËR TË ARDHMEN E ULQINIT”. Këtë më së miri e kanë vërejtur dhe konstatuar shikuesit dhe votuesit.

Nisur nga ky akt i tyre arbitrar, sa i paarsyeshëm aq edhe i turpshëm, kur “pronari i vërtetë” dhe vartësit e tij nuk lejojnë përfaqsuesen legjitime të Koalicionit, të vetmen femër që do duhej të ishte në këtë debat, del qartë se ky Televizion theu të gjitha rregullat e informimit të lirë e demokratik dhe të drejtën legjitime të listes zgjedhore ,  me të cilin rast uzurpoi të drejtat e përfaqësimit, të KOALICIONIT  “BASHKË PËR TË ARDHMEN E ULQINIT”.

Dhe në fund, i drejtohemi menaxhmentit të TV-Teutës që në të ardhmen mos të bëj arbirtararitete të tilla, dhe presim që të kërkojnë falje, në radhë të parë shikuesëve te TV-Teutes  dhe subjekteve të të vetmit koalicion në këto zgjedhje (PD,LQ “Perspektiva” dhe LD në MZ), për këtë veprim të qëllimshëm. Përndryshe, subjektet politike te koalicionit “BASHKË PËR TË ARDHMEN E ULQINIT” do të shqyrtojnë bashkëpunimin e mëtejshëm me këtë Television.

Koalicioni – “BASHKË PËR TË ARDHMEN E ULQINIT”.

Ulqin, më 12  janar 2014

 

Partia Demokratike                   LQ “Perspektiva”            Lidhja Demokratike në MZ

Kryetari,                                                Kryetari,                                  Kryetari,

Fatmir Gjeka d.v.                         Amir Hollaj  d.v.              Mehmet Bardhi d.v.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa energji elektrike do të jetë pjesa e Qytetit përballë

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj partie në Kuvendin komunal dhe kryen edhe

Forca: Sabri Salaj kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit
Forca: Sabri Salaj kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit

Në mbledhjen e KQ të Forcës së Re Demokratike të mbajtur me 22.06.2022, z. Sabri Salaj, nënkryetar i partisë është votuar njëzëri kandidat për nënkryetar i Komunës së Ulqinit.   Sabri Salaj ka lindur

Deti jonë: RRETH 50 LLOJE PESHKAQENË NE ADRIATIK, VETËM DISA TË RREZIKSHËM
Deti jonë: RRETH 50 LLOJE PESHKAQENË NE ADRIATIK, VETËM DISA TË RREZIKSHËM

Dr Niksha Glaviq nga Instituti për Detin dhe Bregdetin e Universitetit të Dubrovnikut tha se peshkaqenë gjithmonë ka në Adriatik, vetëm se të shohësh kaq afër bregut është e rrallë dhe shkakton emocion