Bashkë për të ardhmen e Ulqinit: SUBVENCIONE PËR FERMERËT

Bashke per te ardhmen e UlqinitKoalicioni “Bashkë për të ardhmen e Ulqinit” konsideron se Ulqini ka potencial të pashfrytëzuar në bujqësi dhe këtë sektor e sheh si mjaft atraktiv për investime, krijimin e vendeve të punës dhe ngritjen e prodhimit. Sektori i bujqësisë do të ndikojë në uljen e papunësisë, ngritjen e prodhimit vendor dhe zëvendësimin e importeve të produkteve bujqësore.

Do të bejmë promovimin e prodhimeve vendore dhe promovimin e zhvillimit bujqësor e ekonomik në Ulqin.

Në të gjitha tregjet ekzistuese do të ndahet një pjesë e tregut për promovimin dhe shitjen e prodhimeve vendore bujqësore. Kjo pjesë e tregut do të jetë e rezervuar vetëm për prodhime vendore dhe aty do të ketë lehtësime për prodhuesit.

Një herë në javë, në një lokacion qendror në Ulqin do të promovohen prodhimet vendore sipas modelit të qyteteve evropiane.

Komuna do të ndihmojë organizimin e prodhuesve vendorë të bujqësisë dhe të sektorëve të tjerë me qëllim mbrojtjen e interesave të prodhuesve vendorë. Po ashtu Komuna do të lehtësojë organizimin e bujqve vendorë në aktivitetet e grumbullimit dhe ruajtjes së prodhimeve bujqësore.

Subvencionimi i kamatave për agrobiznes

  • Me qëllim që të përkrahet ky sektor, i cili gjeneron vende të reja të punës, përmirëson bilancin tregtar, njëkohësisht zëvendëson importin me produkte vendore, do ta bëjmë subvencionimin e kamateve për këtë sektor me qëllim të zvogëlimit të normës së interesit, që paguhet për kreditë nga bankat komerciale.

Subvencionimet e tjera në bujqësi

  • Me qëllim që të përkrahet ky sektor, do të bëhet subvencionimi i shitjes së qumshtit nga bujqit individualë dhe të organizuar;
  • Subvencionimi i mbjelljes së agrumeve (ulliri, mandarina, portokalli, limoni etj.).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar

Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE
Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE

U lutemi që në kontejnerët për mbeturina shetpiake të mos hidhni materiale ndezëse apo material të ndezur. Në këtë rast patëm problem një eksplozion mbrenda kamionit për transportin e mbeturinave ku hiri

Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA
Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA

Fundjavën që shkoi OJQ Horizonti i Ri realizoi edhe një sesion trajnues me të rinjtë nga Malësia dhe Ulqini. Mysafir ligjërues në këtë aktivitet ishte gazetari Ismet Kallaba, i cili për vijuesit e programit

Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË
Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË

Studentët e vitit të pestë dhe profesorët e Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës (FAU) të Universitetit Politeknik të Tiranës, qëndruan këtë fundjavë në Ulqin. Arsyeja e vizitës ishte detyra e tyre

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën më 30 nëntor, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Në periudhën prej orës 8 deri në 15,00 – Pistulli,