Bashkë për të ardhmen e Ulqinit: TRANSPORTI FALAS PËR NXËNËSIT

Bashke per te ardhmen e UlqinitKoalicionit “Bashkë për të ardhmen e Ulqinit” në programin e saj për zhvillimin e arsimit ka transportit falas për nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme.

Sistemi arsimor në Mal të Zi është i centralizuar në tërësi. Kompetencat e komunave në fushën e arsimit janë të kufizuara. Prandaj ne do të angazhohemi për decentralizimin e arsimit. Brenda kompetencave ekzistuese ligjore, ne do të zhvillojmë një politikë arsimore e cila ka për qëllim rritjen e cilësisë së arsimit dhe përmirësimin e kushteve nëpërmjet investimeve në institucionet arsimore.

Angazhimi ynë në fushën e arsimit do të përqendrohet në:

–         Ngritjen në nivel më të lartë të cilësisë së arsimit fillor dhe të mesëm;

–         Ofrimin e transportit falas për nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme;

–         Ofrimin e bursave për studentët e dalluar;

–         Përzgjedhjen e drejtë të drejtuesve të shkollave;

Gjithashtu do të përpiqemi në hapjen e institucioneve të arsimit të lartë me seli në Ulqin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të hënën dhe të marten, më 27 dhe 28 qershor, në periudhën, pa energji elektrike do të jenë vendbanimet e mëposhtme: të hënën,

Të hënën vazhdimi i mbledhjes të KK: NË REND TË DITËS EDHE ZGJEDHJA E NËNKRYETARËVE
Të hënën vazhdimi i mbledhjes të KK: NË REND TË DITËS EDHE ZGJEDHJA E NËNKRYETARËVE

Kryetari i Kuvendit të Komunës së Ulqinit Ardian Mavriq caktoi për të hënën, datë 27.06.2022., me fillim nga ora 11:00, vazhdimin e mbledhjes së Dytë të seancës së parë të rregullt të Kuvendit të Komunës

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin
Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe

Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23
Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23

Fakulteti i Studimeve të Biznesit Mesdhetar në Ulqin bëri të ditur se janë në vazhdim regjistrimet në studimet themelore akademike për vitin 2022/23. Siç thuhet, të gjitha informacionet mund të merren

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,