Bashkëpunimi i MOGUL-it dhe Gjykatës: BASHKË KUNDËR KORRUPSIONIT

Monitoring grupi Ulqin (MOGUL) dhe Gjykata themelore në Ulqin arritën marrëveshjen për bashkëpunim në projektin “Me zë të lartë kundër korrupsionit”, të cilin e financon Ambasada e SHBA-së në Podgoricë. Pritet që marrëveshja për këtë do të nënshkruhet ditët e ardhshme.

Nga Mogul-i thanë që bashkëpunimi në këtë projekt është ofruar dhe Prokurorisë themelore të Ulqinit, dhe se pritet përgjigja e tyre.

Ambasadorja e SHBA-së në Mal të Zi Sju K. Braun tha që qëllimi kryesor i projektit është që të rritet pjesëmarrja e qytetarëve në përpjekjet e reformimit të gjyqësorit.

Programin tetëmbëdhjetë mujor të përkrahjes së shoqërisë civile në lëmin e drejtësisë penale e financon Zyra e Stejt Dipartmentit për luftë kundër tregtisë ndërkombëtare me drogë dhe zbatim të ligjit.

Institucionet amerikane pak kohë më parë kanë financuar hapësirat e gjyqësorit në Ulqin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI
OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI

Organizata Turistike e Ulqinit, nen organizimin e Organizates nacionale Turistike te Malit të Zi, po merr pjese për herë të parë në panairin e turizmit Balt Tour 2023, i cili do të mbahet në Riga nga data

TRAJNIMI I TË RINJVE PËR TË MENDUARIT KRITIK DHE TË FOLURIT PUBLIK
TRAJNIMI I TË RINJVE PËR TË MENDUARIT KRITIK DHE TË FOLURIT PUBLIK

Me pjesëmarrësit e projektit “Fuqizimi i të rinjve për edukimin mediatik dhe të menduarit kritik”, të enjten në Ulqin u realizuasesioni i trajnues i radhës. Ligjëruese në këtë aktivitet ishte gazetarja

Ali Bardhi: GËRMIMET ARKEOLOGJIKE NË SHAS NË VITIN 1864 SIPAS NJË DOSJEJE TË ARKIVIT OSMAN TË SHTETIT NË STAMBOLL
Ali Bardhi: GËRMIMET ARKEOLOGJIKE NË SHAS NË VITIN 1864 SIPAS NJË DOSJEJE TË ARKIVIT OSMAN TË SHTETIT NË STAMBOLL

Arkeologjia (shkenca për të vjetrën) në Evropë i ka rrënjët në shek. XV-XVI me renesancën. Studiues të ndryshëm, nën emra tëshkencave të ndryshmefilluan tëhulumtonin trashëgiminë kulturore të periudhës

Prim.Dr. Gani Karamanaga: Katër periudha në shërbimin shëndetësor në Ulqin
Prim.Dr. Gani Karamanaga: Katër periudha në shërbimin shëndetësor në Ulqin

Periudha 1 – Malaria dhe eradikimi i saj (Kryeshefët të Stacionit shëndetësor: Dr Eva Hrastnik, Dr.Marko Popoviq) Në shumë komuna të Malit të Zi, sidomos në periudhën mes dy luftërave dhe në një

Parashikimi i motit: ME DIELL DERI TE DIELËN, PASTAJ TEMPERATURAT BIEN, E MUNDSHME EDHE BORA
Parashikimi i motit: ME DIELL DERI TE DIELËN, PASTAJ TEMPERATURAT BIEN, E MUNDSHME EDHE BORA

Mot me diell pritet në jug të Adriatikut në ditët në vijim deri të dielën, njoftojnë meteorologët. Të hënën temperatura e mëngjesit do të jetë nën zero, ndërsa ajo e ditës rreth shtatë gradë Celsius. Siç