Bashkësia Islame: RAMAZANI FILLON ME 9 KORRIK

Dita e parë e muajit të madh islamik, Ramazan, në këtë vit, 1424 sipas hixhrës fillon të martën me 9 korrik, kështu mund të mësohet nga kalendari zyrtar i Bashkësisë islame në Mal të Zi.

Kjo po ashtu do të thotë që dita e parë e Bajramit do të jetë të enjten me 8 gusht.

Për besimtarët mysliman muaji i Ramazanit është koha e agjërimit, lutjes, mëshirës dhe faljes.

Agjërimi është detyrim për të gjithë myslimanët dhe myslimanet e shëndetshëm fizikisht dhe psiqikisht. Gjatë agjërimit në ramazan ekzistojnë dy vakte: i mëngjesit (Syfyri) dhe i mbrëmjes (Iftari).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…