BI: PREZANTOHET QYMJA E PEJGAMEBERIT MUHAMED A.S.

Para se të prezantohet qymja e Resulit a.s. do të jepen fakte dhe argumente nga syneti dhe praktikat e sahabeve në lidhje me ruajtjen që ia kanë kushtuar sahabet-shokët e Muhamedit a.s. amaneteve të tija ku pjesë nga amanetet e mbetura prej tij është edhe qymja e Muhamedi a.s., është kumtuar nga Bashkësia islame.Qymja e Muhamedit a.s.Qymen e Muhamed a.s. nuk e kanë fatin që ta kenë shumë vende, vetëm ato vende që gjatë historisë kanë pasur një rendësi të veçantë e kanë pasur fatin që ta fitojnë. Qyteti i Ulqinit e posedon qe nga periudha kur janë musliman.

Paraqitja e qymes se Pejgamberit a.s. xhematit të Ulqinit bëhet çdo vit në ditën e 26-te për MESHKUJ. Ndërsa nesër ditën e ENJTE Lihje-i Sherif paraqitet për xhematin e femrave
Andaj sot pas namazit te ikindis, rreth orës 17.15, do te prezantohet qymja ne xhaminë e KRYEPAZARIT.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer