BI: TIKA DO TË NDIHMOJË RINOVIMIN E OBJEKTEVE KULTURORE

Xhamia e Pashes, Pasina dzamijaNga Bashkësia islame (BI) e Ulqinit është paralajmëruar që gjatë këtij vit, me ndihmën e Agjencisë shtetërore të Turqisë TIKA, do të nisin punimet në rikonstruktimin e Xhamisë së Namazgjasë, si dhe në rinovimin dhe kthimin në vendin e vet të kroit të Ali Pashës.

Në plan është rikonstruktimi i Hamamit të Xhamisë së Pashës, objektit unik në Mal të Zi.

“Me rikonstruktimin e këtyre objekteve, të cilët janë pjesë e trashëgimisë tonë fetare, por edhe kulturore, do të pasurohet dhe do të ngritët në nivel më të lartë oferta turistike”, thonë nga BI e Ulqinit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…