BI Ulqin: TAKIM NË ANË TË MALIT

BI UlqinKëshilli i Bashkësisë islame në Ulqin me datë 08,01,2014 ka organizuar takim me të gjithë imamët dhe mutevelinjtë/kujdestarët e xhamive ne nivel komunal, u kumtua nga ky institucion. Ne takimin e organizuar ne Krythë te Anës se Malit ne restorantin Lamiga morën pjesë imamët dhe mutevelinjtë e xhamive te Ulqinit dhe te gjithë fshatrave te komunës se Ulqinit te cilët janë pjesë e KBI në Ulqin. Ne takim ishin te pranishëm rreth katërdhjete persona. Ne kete takim gjithashtu moren pjese kryetari dhe përfaqësues te tjerë te BKA ( Biznis Klub Ana e Malit) te cilët njëherit edhe sponsorizuan kete takim.

Fjalën përshëndetëse e mori kryeimami mr. Ali ef. Bardhi i cili para te pranishmeve foli për projektin e regjistrave te lindjeve dhe vdekjeve dhe rendësin e këtij projekti duke theksuar se një popull ruan identitetin e vet duke ruajtur historinë e tij. Ketë projekt e ka  financuar BKA. Pastaj kryemami vazhdoi rreth mevludit- lindjes se me te dashurit Muhammedit a.s. dhe rendësisë se shënimit te kësaj date ne mënyrë sa me dinjitoze.

Pas tij fjalën e mori zyrtari i Meshihatit Omer ef. Kajoshaj i cili foli për historinë e profetëve te Zotit dhe atë se ne çdo sfide te jetës, tek historitë e tyre do te gjejmë sprova te njëjta por edhe mënyrën e reagimit ndaj sprovave dhe sfidave te jetës. Ne si muslimanë duhet te ruajmë besimin për t’i përballuar sfidat e jetës por ketë mund ta arrijmë nëse jemi te bashkuar. Rruga e gjithë profetëve tani vazhdohet nga dijetaret e hoxhallarët te cilët me sakrifica i ballafaqojnë sfidat e jetës ne mënyre qe te ruajnë dhe kultivojnë besimin ne brezat e rinj.

Sekretari i Meshihatit ne Mal te Zi Fuad ef. Çekiq foli gjithashtu për rendësin  e ruajtjes se identitetit kombëtar dhe fetar dhe se regjistrat e lindjeve dhe vdekjeve janë dëshmi e ekzistencës sonë ne këto troje. Edhe pse qeveritë e mëhershme kane shkatërruar arkivin e Bashkësisë islame ne Mal te Zi, ne duhet qe te zhvillojmë infrastrukturën ne Bashkësinë islame ne Mal te Zi ne mënyre qe brezat e ardhshëm te dine se kujt i takojnë – shtoi ai.

Ne fund, kryetari i KBI ne Ulqin i dorëzoi fletë falënderim kryetarit te BKA-se Kabil Kurtit duke i’u falënderuar për përkrahjen e projekteve te KBI ne Ulqin ndërsa z. Kurti shtoi se afaristet duhet dhe to te gjinden gjithmonë pranë Bashkësisë Islame dhe projekteve te saj ne mënyrë qe te gjithë se bashku te ecim rrugës se Zotit.

Ne fund, duanë pas këtij takimi i beri mr. Behlul Kanaqi, zyrtar ne Meshihatin e Bashkësisë islame ne Mal te Zi.

Te gjithë te pranishmeve i’u nda libri “Historitë e profetëve” e autorit Amr Halid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe kanë një histori prej së

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin
Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe

Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23
Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23

Fakulteti i Studimeve të Biznesit Mesdhetar në Ulqin bëri të ditur se janë në vazhdim regjistrimet në studimet themelore akademike për vitin 2022/23. Siç thuhet, të gjitha informacionet mund të merren

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa energji elektrike do të jetë pjesa e Qytetit përballë

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj partie në Kuvendin komunal dhe kryen edhe