BL Ostros: Konkurs kushtuar gështenjës

Me rastin e manifestimit “Dita e Gështenjave në Krajë” i cili do të mbahet më 12 13 nëntor 2022, Bashkësia Lokale Ostros – Krajë shpall

K  O  N  K  U  R  S

Për punim letrar (prozë ose poezi) kushtuar gështenjës (si pemë tradicionale dhe burim i jetës në Krajë)

Kriteret e konkursit:

1. Të drejtë pjesëmarrjeje në konkurs kanë krijuesit t shqiptarëtë të gjitha moshave nga të gjitha trevat shqiptare.
2. Punimi duhet të jetë origjinal dhe i pa botuar më parë
3. Punimi duhet të jetë i shkruar në gjuhën shqipe
4. Punimet duhet të dorëzohen deri më 12 nëntor 2022, në orën 9.

Tre punimet më të mira do të shpërblehen me çmime:

1.Çmimi i parë – 200 euro

                                                 2.Çmimiidytë  – 100 euro

                                                 3. Çmimiitretë –   50 euro

Vlerësimiipunimeve do tëbëhetngajuriaprofesionaledhe do tëpublikohetditën e manifestimit “DitaGështenjavenëKrajë” nëorën 13.

Mënyra e aplikimit:

Punimiduhettëdërgohet me shifër me mësëshumti 8 shenja, në njërën nga këto adresa:

BashkësiaLokaleOstros
Ose personalisht në zarf të mbyllur me shënim: “Përkonkursin – punim letrar kushtuar gështënjës.

Punimet që do të arrijnë me vonesë ose nuk i plotësojnë kriteret e konkursit nuk do të shqyrtohen.  

Kryetari i BL Ostros

Beqir Berjashi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE
Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE

Kryeqiteti i Shqipërisë, Tirana, këtë vitë ishte “Kryeqyteti Evropian i Rinisë”. Sot u mbajt ceremonia përmbyllëse në Pallatin e kongreseve në Tiranë ku ishin zyrtarët e lartë dhe diplomatë ndërkombëtar.

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep

Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…
Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…

Javët e fundit të këtij viti do t’i kalojmë në një atmosferë festive, me pije, ushqim, e mbi të gjitha muzikë të mire. Në skenën e “Sweet December” me 24 dhjetor do të ngjiten: Accoustic

CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të enjten, më 8 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI
Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI

“Besojmë se kemi eventin më të bukur që do ta ringjallë Ulqinin në këtë periudhë, me të cilin mund të tërheqim mysafirë nga i gjithë rajoni”, tha të mërkurën në prezantimin e programit të eventit “Sweet