BLLOKIME NË TRAFIK PËR SHKAK TË SINJALIZIMIT TË DOBËT PARA URËS

Me ardhjen pak më masovike të turistëve në Qytetin tonë dolën në pah dhe anomalitë e para në funksionimin e komunikacionit tek ura e re në Port Milenë. Që tani kemi problemet e para në rrjedhshmërinë e trafikut në orët e pasdites në pjesën e lidhjes me rrugën e Shtojit në kryqëzimin që çon tek Ura. Sipas mendimit të ekspertëve, shenja e komunikacionit e cila është e vendosur para udhëkryqit dhe e cila drejton kah ura majtas, përkatësisht Plazhit të madh, shihet shumë pak dhe është në vend me pamje të zënë, kështu që shumë pjesëtarë të komunikacionit nuk e shohin shenjën, kështu që vazhdojnë drejtë edhe pse qëllimi i tyre është të kthehen majtas për tek ura, ose në rastin më të mirë ndalen për të parë a janë në rrugën e duhur dhe kështu krijojnë ndalesa të panevojshme në trafik. Pra problemi është në shënimi e dobët apo të pamjaftueshëm të kthimit majtas kah ura. Pik së pari në tabelën treguese shkruan “ura mbi Port Milenë” dhe është e shënuar me shigjetë majtas. Këtu hasim në ngatërresën e parë, sepse ura mund të jetë dhe monument kulturo-historik e kurrsesi edhe një nga drejtimet e obligueshme. Le ta mendojnë përgjegjësitë ta shkruajnë ndoshta ULQIN-QENDRA në vend të “Ura mbi Port Milenë”. E dyta, shenji është anonim dhe madhësia nuk i përshtatet asaj për çfarë shërben konkretisht. Pik së treti, duhet të fillohet më herët me paralajmërimin e kthesës kah ura, përkatësisht Ulqinit. Katër, është e nevojshme që edhe horizontalisht, me shigjeta më të forta kthesën kah Ulqini. E pesta, rrugën e ngusht tek kthesa majtas duhet pastruar nga gardhi i ndryshkur, plehratm etj., të zgjërohet qasja në Urë e cila është krejtësisht në terr dhe nuk  i ngjanë rrugës e cila çon në një ndërtim kaq grandioz siç është Ura mbi Port Milenë.

Është mëkat të shpenzohen tërë ato para në ndërtimin e urës (14 milion euro), e të vazhdohet me problemet e trafikut dhe bllokimet e panevojshme kur të gjitha mund të zgjidhen me pak mjete financiare dhe vullnet të mirë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT
Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT

Në fillim të javës së ardhshme do të fillojë zbukurimi tradicional i Ulqinit në prag të festave të Vitit të Ri dhe të Krishtlindjeve. Siç mësojmë, qyteti do të dekorohet shumë më larmishëm se në vitet

Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS
Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS

Zyrtari i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Bernard Çobaj, së shpejti do të emërohet i ngarkuar me punë në Ambasadën e Malit të Zi në Prishtinë, mëson Portali Ul-info. Mali i Zi dhe Republika e Kosovës

Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA
Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA

  Nëse dëshironi që dhjetorin dhe festat e fundvitit ti kaloni në bregdet, Ulqini është zgjedhja juaj e duhur sepse kete vit Ulqini do të shëndrrohet në një destinacion feste, festat e fundvitit do

Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit
Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë do të organizojnë veprimtarinë shkencore dhe jubilare “NJË KOMB – NJË GJUHË LETRARE”, me rastin e

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar