Botimi i ri: ARKITEKTURA ISLAME NË TRE GJUHË

Në rektoratin e Universitetit të Malit të Zi të martën në mbrëmje është mbajtur promovimi i botimit “Arkitektura islame në Mal të Zi”, e autorit Vildan Ramusoviq, i cili përfundoi studimet themelore në Fakultetin arkitektonik.Arkitektura islame ne Mal te Zi, Islamska arhitektura u Crnoj GoriI pari dhe momentalisht i vetmi botim i këtij lloji, kur bëhet fjalë për arkitekturën islame në Mal të Zi, paraqet në masë të konsiderueshme shumëllojshmërinë e objekteve arkitektonike të cilët i takojnë trashëgimisë kulturore të popullsisë me fe islame në territorin e Malit të Zi dhe kontribuon shumë që një element kaq i rëndësishëm i trashëgimisë arkitektonike të prezantohet në mënyrë të drejtë dhe në shkëlqimin e vet të plotë.

Në botim i cili është i shkruar në tri gjuhë, përveç gjuhës amtare të autorit, në shqip dhe anglisht, si dhe me përzgjedhje të shkëlqyer të fotografive, janë prezantuar 17 objekte karakteristike të arkitekturës islame.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer