BRESHKA KOKËMADHE NË ADË

Delta e lumit Buna paraqet habitat ideal edhe për bretkosa: Rana ridibunda ( përdoren komercialisht dhe për ushqim) dhe Rana temporaria.

Hulumtimet vërtetojnë që breshkat kokëmëdha të reja akoma mund të gjenden në Adë të Bunës. Në maj të vitit 2002 është parë breshka femër e rritur si futet në ujë, sigurisht pas lëshimit të vezëve.

Dihet që lëshojnë vezë në plazhet e ishujve greke, në Liban dhe Turqi. Ishte në numër të madh në zonën e Mediteranit, por tani ndodhet në Listën e kuqe, si e “kërcënuar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…