Brkoviq: MILADIN POPOVIQIN E VRAU UDBA

„UDBA e Alleksandër Rankoviqit ja montoj Shqiptarëve kanë vrarë Milladin Popoviqin në vitin 1945. Në të vërtetë, e vrau ajo, ndërsa vrasësi nuk ishte as Shqiptar as Malazias, por dikush nga Peja“, tha shkrimtari malazias Jevrem Brkoviq.

Ai duke pranuar të martën çmimin regjional letrar „Teuta“ tha që Popoviqi është vrarë sepse në mbledhjen e udhëheqësisë së Partisë komuniste në Beograd kërkoj që Jugosllavia duhet ti mbaj marrëveshjen me komunistët shqiptarë Enver Hoxhën, Koçi Xhoxhen dhe Mehmet Shehun që Kosova duhet ti takoj Shqipërisë, ndërsa Shqipëria, së bashku me Jugosllavinë, të jenë në Federatën ballkanike.

Brkoviq ftoj Shqiptarët që ndaj pasardhësve të njerëzve të ardhur mos të sillen siç u sollën paraardhësit e tyre ndaj Shqiptarëve. „Të gjithë ato, pra dhe Malazezët, të cilët Kosovën e përjetojnë si shtetin e vet, paraqesin provimin e qytetërimit për shtetin e Kosovës“, tha ai dhe përshëndeti vendimin që Malazezët të jenë të pranuar në Kushtetutë si pakicë nacionale në Kosovë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe kanë një histori prej së

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin
Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe

Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23
Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23

Fakulteti i Studimeve të Biznesit Mesdhetar në Ulqin bëri të ditur se janë në vazhdim regjistrimet në studimet themelore akademike për vitin 2022/23. Siç thuhet, të gjitha informacionet mund të merren

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa energji elektrike do të jetë pjesa e Qytetit përballë

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj partie në Kuvendin komunal dhe kryen edhe