Buna: ADA NUK DO TË JETË GADISHULL, NË DEGËN E DJATHTË RRJEDH 10% UJË

Racva Bojana, BunaKëtë vit nuk do të mbyllet grykëderdhja e djathtë e Bunës, sepse në fillim të kësaj dege po kryhen punimet në thellimin e shtratit të lumit Buna dhe të nxjerrjes jashtë të materialit tepricë.

Punimet i kryen Drejtoria për Ujëra e Malit të Zi me përkrahjen financiare të NP Të Mirat Detare dhe Drejtorisë për Punë Publike, dhe siç është paralajmëruar, do të bëhen deri në fund të vitit.

Siç mëson Portali Ul-info, në degën e djathtë rrjedh 10 për qind e sasisë së përgjithshme të ujit, ndërsa sipas kontratës ndërkombëtare kjo shifër duhet të jetë dy herë më e madhe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…