ÇAKALLI I ARTË NË ADË

Kjo lloj e kafshës jeton zakonisht në pyje dhe këneta që lidhen me lumenj. Kështu në Adë janë shënuar tre kope të çakajve ngjyrë ari (canis aureus), me rreth 40 anëtarë. Ka po ashtu në numër të madh në anë tjetër të Bunës, në zonën e Velipojës.

Njerëzit, por jo edhe gjuetarët, shpesh i ndërrojnë për dhelpër. Dhe gjithmonë është i uritur.

Çakalli i artë jeton gjithmonë në çift. Familje e përkryer! Femra shfaq xhelozi të pabesueshme ndaj kundërshtareve. Për pjellën kujdesen mashkulli dhe femra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…