Camaj: SHQIPTARËT KANË FRIKË NGA REGJIMI

camaj-sada-je-gore-nego-90-ih-reformisti-su-se-predali-slika-48077“Shumica e Shqiptarëve në Mal të Zi është e pakënaqur me politikën e Partisë demokratike të socialistëve dhe të liderit të saj Millo Gjukanoviq dhe kjo më së miri shihet në SHBA, ku nuk ekziston frika nga regjimi malazez”, deklaroi ish funksionari i Lidhjes së fuqive reformatore për Malësi Vasel Camaj.

Ai duke komentuar për “Vijesti” protestën e disa organizatave shqiptare në SHBA tha që Shqiptarët në Mal të Zi janë të frikësuar me regjimin të cilin e konsiderojnë si diktatorial. “Shqiptarët, si dhe popujt tjerë në Mal të Zi, jetojnë në frikë nga ky regjim, sidomos kur merret në konsiderim “Fluturimi i shqiponjës”, i cili ka frikësuar banorët e qetë të Malësisë. Prej atëherë në këtë regjim shikohet si në diktaturë e cila është antishqiptare dhe antiqytetare”, tha Camaj.

Sipas fjalëve të tija, Shqiptarët nuk janë të kënaqur as me partitë nacionae të cilat kanë hyrë në koalicion me PDS. “Janë krejtësisht të zhgënjyer dhe nuk i besojnë liderëve të vet, sepse mendojnë që ato ndihmojnë këtë regjim”, ka thënë ai dhe shtoi që nuk do ta habiste nëse edhe këtu vjen deri tek protestat paqësore.

Udhëheqësi i Iniciativës qytetare Vasel Sinishtaj ka shprehur mirëkuptim për protestën e rreth 150 Shqiptarëve në Njujork.

Funksionari i PDS Nikoll Gegaj mendon që këto protesta ishin të papërshtatshëm, sepse, siç tha, pozita e Shqiptarëve në Mal të Zi asnjëherë nuk ishte më e mirë dhe kjo më së shumti duke iu falëndëruar pushtetit të udhëhequr nga Millo Gjukanoviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Gjekë Gjonaj: Shpirti arsimdashës i mësimdhënësve shqiptarë në SHM “Vëllazërim –Bashkim” i përballoi sfidat e kohës
Gjekë Gjonaj: Shpirti arsimdashës i mësimdhënësve shqiptarë në SHM “Vëllazërim –Bashkim” i përballoi sfidat e kohës

Shënimi i Ditës së Shkollës së Mesme “Vëllazërim – Bashkim” të Ulqinit, i cili u mbajt ditën e martë, më 21 mars, i tejkaloi përmasat e një dite të zakonshme festive, e cila shumë vite më parë kremtohej

Ulqin: OFERTA PËR PUNËSIM NË “RIVA RESTAURANT“ NË RANË
Ulqin: OFERTA PËR PUNËSIM NË “RIVA RESTAURANT“ NË RANË

Riva Restaurant & Terrace ofron vende pune: kamarier/e, ndihmës kamarier/e, banakier/e, ndihmës banakier/e, ndihmës/e ne kuzhinë, mirëmbajtëse/ pastruese. Kontakt: hotel-riva@hotmail.com tel. +38267324393,

Bashkësia Islame: SONTE TERAVIA E PARË, NESËR DITA E PARË E AGJËRIMIT
Bashkësia Islame: SONTE TERAVIA E PARË, NESËR DITA E PARË E AGJËRIMIT

Bashkësia Islame e Ulqinit njoftoi se sonte në të gjitha xhamitë e Ulqinit do të mbahen teravitë e para. Kjo do të thotë se nesër, e enjte, më 23 mars, është dita e parë e agjërimit në muajin e Ramazanit.

Supermarketi SARS: AKSIONI „STOP INFLACIONIT“
Supermarketi SARS: AKSIONI „STOP INFLACIONIT“

Na vizitoni dhe shfyrtëzoni ofertën të cilën e kemi pregaditur për ju. Aksioni vlen në të gjithë marketët e SARS-it. Ju ofrojmë çmimet më të volitshëm, më të ulëta nga asortimani ynë të produkteve. Mund

Memorandum për bashkëpunim me Eko Fondin – Fokus në pastrimin e Port Milenës
Memorandum për bashkëpunim me Eko Fondin – Fokus në pastrimin e Port Milenës

Kryetari i Komunës së Ulqinit, Omer Bajraktari dhedrejtori ekzekutiv i Fondit për Mbrojtjen e MjedisitJetësor të Malit të Zi (Eko Fondi) Drashko Boljeviqkanë nënshkruar Memorandum për Bashkëpunimi, me