Canka, Dështim i koalicionit qeverisës: FUSNOTË NË HISTORI

AD2250F9-1C9C-46DE-83EB-04F75B992DEE_mw1024_n_sVitin e ri 2014 Ulqinakët do ta presin në kulmin e  fushatës parazgjedhore. Disa javë më vonë do të tregohet se për kë ky vit është i mirëseardhur.

Për momenti është vetëm e qartë që këtë qytet mbas këtij deklarimi të qytetarëve do ta udhëheq koalicioni, sepse askush nuk mund të fitoj numrin e mjaftueshëm të mandateve për ushtrimin e pavarur të pushtetit lokal, pikërisht siç është e sigurt që mbas koalicionit qeverisës në ikje në këtë komunë askush nuk do të ankojë.

Është thjesht e pabesueshme që një shumicë, në krye me Forcën e re demokratike, lideri i së cilës Nazif Cungu ishte kryetar i Ulqinit, kaq shpejt dhe lehtë e ka shpenzuar kapitalin e stërmadh politik, i ka shkelur të gjitha premtimet dhe ka ardhur në pozicion që as nuk mundet ta çoj mandatin deri në fund i cili duhej të mbaronte në shtatorin e vitit të ardhshëm. Pasojat e kësaj qeverisjeje tejet të dobët do të ndjehet gjatë: në komunë zbatohet Plani i sanimit (që praktikisht do të thotë që ajo është në falimentim), tash nëntë muaj (!?) qeverisja lokale nuk e ka emëruar administratorin kryesor, nuk është miratuar (as që flitet për te!?) Plani strategjik i komunës, dy vite Kuvendi komunal nuk ka shqyrtuar Raportin e punës së kryetarit aktual të komunës…

Teksti i plotë : Kliko KËTU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…