Canka: DOBËSI E MJERË E KOMUNËS, VENDOSMËRI MAGJEPSËSE E PUNËTORËVE

mustafa cankaVetëm pak mjeshtri duhej që të zgjidhet problemi në Qendër për kulturë. Ato të cilët nga afër kanë përcjellur dramën do të dëshmojnë që dita e tretë e grevës së urisë të rreth njëzet të punësuarve mund të kishte përfundim tragjik. Një punëtorë ka përfunduar në spitalin e Tivarit, shumica ishin dukshëm të rraskapitur, nervat filluan të lëshojnë, por jo edhe vendosmëria e njerëzve të realizojnë kërkesat e veta.

Por, siç ndodh zakonisht në jetë kur ekziston qëllimi i mirë, ndihma vjen nga nuk e prisni. Mbasi që pa gjëndjen e punëtorëve të Qendrës lideri i Partisë socialiste popullore Srgjan Milliq lehtë gjeti zgjidhjen në bised me ministrin e financave Radoje Zhugiq.

Edhe pse e gjithë situata, të paktën për momentin, ka fund të lumtur, mbetet shija e hidhur. Dhe pyetja e madhe sa qielli: a nuk ka mundur të zgjidhet ky problem në Ulqin?

Patjetër që ka mundur dhe duhej të zgjidhej këtu, por pushteti në largim ka vërtetuar që nuk është i aftë për problemet dhe sfidat e kohës. Nuk mund të thuhet që ato nuk kishin vullnet të mirë, edhe pse asnjëherë nuk kanë ofruar as edhe një përgjigje konkrete në kërkesat e punëtorëve, por para së gjithash bëhej fjalë për frikën. Frika e madhe si Rumia që do të rebelohen të punësuarit në më ndonjë ndërmarrje publike, në të njëjtën mënyrë si punëtorët e Qendrës për kulturë.

Por, nuk do ta bëjnë! Duhet vullnet, vendosmëri, fuqi dhe lider, siç është kryetarja e Organizatës sindikale të Qendrës Lilana Janinoviq, që të futen në një sfidë kaq të rrezikshme. Këtë punëtorët e ndërmarrjeve tjera publike në Ulqin, gati jam i sigurt, që nuk do ta bëjnë. Ka mundësi që do të ketë greva, disa edhe paralajmërohen, por për grevë të urisë nevojitet guxim. A nuk është kjo hera e parë në histori që në qytetin tonë organizohet një grevë e tillë!

E frika është aleat i keq, edhe në jetë dhe sidomos në politikë. Për këtë arsye qeverisja në largim në komunë duhej të dëgjonte akuzat e rënda të punëtorëve të Qendrës, të duroj kritikat e ashpra të krejt opinionit publik, si dhe akuzat për pafuqi nga të gjithë subjektet politike.

Në fund të fundit, rëndësia e të gjithë krizave është që të fshehurën ta bëj të dukshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do

Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA
Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA

Ministri për drejtat e njeriut dhe pakicave në Qeverinë e Malit të Zi Fatmir Gjeka dhe perfaqësuesi i Aleancës Qytetare Milan Radoviq dhuruan sot një shami për Nënat e Srebrenicës. “Thonë se Zoti i do