CANKA: KU ËSHTË PLANI STRATEGJIK I KOMUNËS???

Vetëm me një klik në internet mund të bindeni që të gjitha komunat në Mal të Zi kanë miratuar planet strategjike të zhvillimit. “Plani strategjik nga njëra anë na definon vizionin, prioritetet strategjike dhe masat të cilat janë shprehje e dëshirave tona dhe mënyrës në cilën dëshirojmë këtë vizion ta arrijmë”, thonë përpunuesit e këtij dokumenti në Tivat. (nënvizoi MC)

Dhe shtojnë që Planin e sollën mbas pak më shumë se dhjetë muajve punë.

Dyfishi i kësaj kohë nuk i mjafton pushtetit aktual në Ulqin dhe ekspertëve të famshëm që ta sjellin këtë dokument të nevojshëm, i cili akoma më shumë fiton në rëndësi nëse dihet që Planin hapësinor-urbanistik e ka punuar Qeveria e Malit të Zi.

Në thelb, Plani strategjik është dashur ti paraprijë PHU-së, si fryt i dëshirave, nevojave dhe interesave të qytetarëve të Ulqinit. Vizioni dhe menaxhimi me proceset zhvillimore askujt nuk duhet ti lëshohet nga duart, sidomos jo politika e shfrytëzimit të hapësirës.

Nëse është fakt i njohur që një dokument të tillë mund ta punojnë grupi nga shtatë deri në nëntë njerëz për një vit punë të përkushtuar, atëherë vetëm një arsye imponohet si kryesore pse Ulqini tash 21 muaj pret planin strategjik, e kjo është MOSEKZISTENCA e vullnetit të udhëheqësve të komunës që ta miratojnë! Është e mundur që bëhet fjalë për padituri strategjike, siç e quajta këtë sjellje në një tekst në “Monitor”.

Pikërisht është ky kombinacion, mosekzistenca e vullnetit dhe padituria, barrierë e pakalueshme për zhvillim të mëtejshëm të Ulqinit në pajtim me interesat e një shumice të qytetarëve të saj, provë e përkryer që përgjegjësia më e madhe për gjendje të mjerueshme është në këtë komunë, e jo diku tjetër. Dhe që tregimet për dhjetëra milion investime të cilat, vetëm pak të presim dhe ato do të vërsulen në këtë komunë, shërbejnë vetëm si bombe tymi të fshehin këtë (mos)bërje, si dhe tentativë e lirë e blerjes së kohës në mënyrë që të qëndrohet në pushtet.

Sepse, ku tjetër mund të jetë problemi? Kush ndaloj apo ndalon që Plani strategjik i komunës së Ulqinit të miratohet? Pse opinioni publik nuk informohet për kët0 shkelje të rënda të të drejtave të vetëqeverisjes lokale, aq më shumë që obligimi ligjor i miratimit të këtij dokumenti ka kohë që ka kaluar?

Mustafa Canka                  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE
Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE

U lutemi që në kontejnerët për mbeturina shetpiake të mos hidhni materiale ndezëse apo material të ndezur. Në këtë rast patëm problem një eksplozion mbrenda kamionit për transportin e mbeturinave ku hiri

Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA
Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA

Fundjavën që shkoi OJQ Horizonti i Ri realizoi edhe një sesion trajnues me të rinjtë nga Malësia dhe Ulqini. Mysafir ligjërues në këtë aktivitet ishte gazetari Ismet Kallaba, i cili për vijuesit e programit

Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË
Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË

Studentët e vitit të pestë dhe profesorët e Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës (FAU) të Universitetit Politeknik të Tiranës, qëndruan këtë fundjavë në Ulqin. Arsyeja e vizitës ishte detyra e tyre

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën më 30 nëntor, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Në periudhën prej orës 8 deri në 15,00 – Pistulli,

A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR
A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR

U.d.drejtoresha e Qendrës për kulturë Adriana Hoxha deklaroi se për shkak të shiut që ka rënë ditët e fundit, ndërtesa e këti institucioni ka pësuar vërshim të ujit në hapësirat e punës. “Gjendja më e