Lajme nga kategoria

Aktualitete

Këto ditë doli nga shtypi libri i ri i pesëmdhjeti i Prof. Palokë Gjergjë Berisha. Bëhet fjalë për një monografi të shkurtër për veteranin …
Këto ditë doli nga shtypi libri i ri i pesëmdhjeti i Prof. Palokë Gjergjë Berisha. Bëhet fjalë për një monografi të shkurtër për veteranin …
Nga data 1 shtator 2021 Biblioteka e Qytetit ofron anëtarësim falas njëvjeçar për vitin shkollor 2021/22 për të gjithë nxënësit deri në klasën e …
Nga data 1 shtator 2021 Biblioteka e Qytetit ofron anëtarësim falas njëvjeçar për vitin shkollor 2021/22 për të gjithë nxënësit deri në klasën e …
Romani “Dashuri te Palma” i shkrimtarit Asllan Bisha është përkthyer së fundmi në gjuhën malazeze, me titullin “Sudbina kod Palme”. Libri është përkthyer nga …
Romani “Dashuri te Palma” i shkrimtarit Asllan Bisha është përkthyer së fundmi në gjuhën malazeze, me titullin “Sudbina kod Palme”. Libri është përkthyer nga …
Shkrimtari, studiuesi, përkthyesi, publicisti dhe veprimtari Nikollë Berishaj ka botuar së fundmi librin “Gjurmë që (nuk) heshten”, një përmbledhje e studimeve, refleksioneve dhe eseve, …
Shkrimtari, studiuesi, përkthyesi, publicisti dhe veprimtari Nikollë Berishaj ka botuar së fundmi librin “Gjurmë që (nuk) heshten”, një përmbledhje e studimeve, refleksioneve dhe eseve, …
Manifestimi tashmë tradicional “Ditët e Bamjes” do të mbahet më 16 dhe 17 gusht në hotelin “Pallati Venecia”, në Kalanë e Ulqinit – në …
Manifestimi tashmë tradicional “Ditët e Bamjes” do të mbahet më 16 dhe 17 gusht në hotelin “Pallati Venecia”, në Kalanë e Ulqinit – në …
Ulqini këtë sezon është jo vetëm qendër turistike e rajonit, por edhe letrare. Në këtë qytet në dy javët e fundit kanë pushuar disa …
Ulqini këtë sezon është jo vetëm qendër turistike e rajonit, por edhe letrare. Në këtë qytet në dy javët e fundit kanë pushuar disa …
Festivali „Skena Verore“ ngadalë, njëjtë si sezoni veror, po i afrohet mesit, gjersa përmbajtjet kulturore po bëhen gjithnjë e më interesante. Të shtunën në …
Festivali „Skena Verore“ ngadalë, njëjtë si sezoni veror, po i afrohet mesit, gjersa përmbajtjet kulturore po bëhen gjithnjë e më interesante. Të shtunën në …
Mbrëmë në Ranë u hap solemnisht, për të 20 herë, manifestimi ndërkombëtarë tradicional kulturor “Panairi i Librit – Ulqin 2021”. Për sonte është planifikuar …
Mbrëmë në Ranë u hap solemnisht, për të 20 herë, manifestimi ndërkombëtarë tradicional kulturor “Panairi i Librit – Ulqin 2021”. Për sonte është planifikuar …

“Ulcinj Art Festival”: PROJEKTI “AIDA” BASHKON AKTORËT NGA ITALIA, SHQIPËRIA DHE MALI I ZI

TV Ul-info: PLAZHI I GRAVE DHE PELOIDI – PASURI NATYRORE TË ULQINIT

TV Ul-info: FAL DONATORËVE, QENDRA “SIRENA” E PËRGATITUR SA I PËRKET MASAVE MBROJTËSE

Gjakonoviq: NËSE URGJENTISHT NUK ZGJIDHET ÇËSHTJA E EROZIONIT, OBJEKTET NË ADË DO TË ZHDUKEN
Gjakonoviq: NËSE URGJENTISHT NUK ZGJIDHET ÇËSHTJA E EROZIONIT, OBJEKTET NË ADË DO TË ZHDUKEN

Drejtori ekzekutiv i Ndërmarrjes Hotelerike – Turistike “Riviera e Ulqinit” Bojan Gjakonoviq përsëri paralajmëroi për rrezikun e erozionit në Adën e Bunës. “Nëse asgjë nuk

Komuna: NIS HARTIMI I PLANIT STRATEGJIK TË ZHVILLIMIT DERI NË VITIN 2029
Komuna: NIS HARTIMI I PLANIT STRATEGJIK TË ZHVILLIMIT DERI NË VITIN 2029

Kryetari i Komunës së Ulqinit Aleksander Daboviq solli vendimin për hartimin e Planit Strategjik të Zhvillimit të Komunës së Ulqinit për periudhën 2022-2029. Ky dokument,

Dr G.Karamanaga: In memoriam Hysein-Ceno Kapllanbegu (1929-2021)
Dr G.Karamanaga: In memoriam Hysein-Ceno Kapllanbegu (1929-2021)

Në moshën 92 vjeçare ndërroi jetë Hysein Ceno Kapllanbegu. Ishte i lindur në Ulqin, ku edhe kaloi trë jetën e tij të gjatë. Ka punue

Qani  Osmani: ZGJEDHJET BRENDAPARTIAKE DHE POLITIKA KADROVIKE
Qani  Osmani: ZGJEDHJET BRENDAPARTIAKE DHE POLITIKA KADROVIKE

Zgjedhjet brendapartiake qëndrojnë në korelacion të drejtpërdrejtë me zgjedhjet elektorale qofshin ato vendore, parlamentare ose presidenciale. Kisha thënë se zgjedhjet brendapartiake dhe zgjedhjet elektorale,

Muhamed Ukoshata: HAFIZI MË I RI NGA MALI I ZI
Muhamed Ukoshata: HAFIZI MË I RI NGA MALI I ZI

Pas përvetësimit të plotë të librit të shenjtë (mësimit përmendësh), 14 vjeçari Muhamed Ukoshata, u shpall Hafiz i Kuran-it. Mësimet i ka kryer në Shkodër  aty