Lajme nga kategoria

Trashëgimia

Arkeologjia (shkenca për të vjetrën) në Evropë i ka rrënjët në shek. XV-XVI me renesancën. Studiues të ndryshëm, nën emra tëshkencave të ndryshmefilluan tëhulumtonin …
Arkeologjia (shkenca për të vjetrën) në Evropë i ka rrënjët në shek. XV-XVI me renesancën. Studiues të ndryshëm, nën emra tëshkencave të ndryshmefilluan tëhulumtonin …
Periudha 1 – Malaria dhe eradikimi i saj (Kryeshefët të Stacionit shëndetësor: Dr Eva Hrastnik, Dr.Marko Popoviq) Në shumë komuna të Malit të Zi, …
Periudha 1 – Malaria dhe eradikimi i saj (Kryeshefët të Stacionit shëndetësor: Dr Eva Hrastnik, Dr.Marko Popoviq) Në shumë komuna të Malit të Zi, …
Gjatë gjithë historisë, detarët ulqinakë janë vlerësuar lart në të gjithë Mesdheun dhe më gjerë. Këtë e dëshmon fakti se në fund të shekullit …
Gjatë gjithë historisë, detarët ulqinakë janë vlerësuar lart në të gjithë Mesdheun dhe më gjerë. Këtë e dëshmon fakti se në fund të shekullit …
Një nga familjet më të respektuara ulqinake që nga mesi i shekullit të 16-të është familja Brutti. Ajo lindi një sërë figurash të shquara …
Një nga familjet më të respektuara ulqinake që nga mesi i shekullit të 16-të është familja Brutti. Ajo lindi një sërë figurash të shquara …
Trashëgimia kulturore, materiale dhe jomateriale, paraqet sistemin e vlerave, besimeve, traditave dhe stilit të jetesës së një shoqërie që transmetohet brez pas brezi. Trashëgimia …
Trashëgimia kulturore, materiale dhe jomateriale, paraqet sistemin e vlerave, besimeve, traditave dhe stilit të jetesës së një shoqërie që transmetohet brez pas brezi. Trashëgimia …
Rrugëtimet nëpër vendet ilire  janë pasion imi dhe i grupit të shokëve që veten e quajmë ilirë. Ne mundohemi që t’i risjellim këto vende duke …
Rrugëtimet nëpër vendet ilire  janë pasion imi dhe i grupit të shokëve që veten e quajmë ilirë. Ne mundohemi që t’i risjellim këto vende duke …
Abstrakti Studimi që keni në dorë ka objekt trajtimi dokumentimin e shkollave fillore publike (mektebeve) në trevën e Krajës (fundi i shek.XIX dhe fillimi …
Abstrakti Studimi që keni në dorë ka objekt trajtimi dokumentimin e shkollave fillore publike (mektebeve) në trevën e Krajës (fundi i shek.XIX dhe fillimi …
Vizita e varreve të evlijave, dëshmorëve dhe dijetarëve për marrjen e bekimit dhe lutje ndaj Zotit të dashur ishte një praktikë e pranishme në …
Vizita e varreve të evlijave, dëshmorëve dhe dijetarëve për marrjen e bekimit dhe lutje ndaj Zotit të dashur ishte një praktikë e pranishme në …
Nga trashëgimia kulturore që sot posedon Bashkësia Islame – Ulqin është edhe një Mus`haf. Pasi Xhamia e Kalasëi nënshtrohet ndryshimeve radikale dhe më pas …
Nga trashëgimia kulturore që sot posedon Bashkësia Islame – Ulqin është edhe një Mus`haf. Pasi Xhamia e Kalasëi nënshtrohet ndryshimeve radikale dhe më pas …
TRAJNIMI I TË RINJVE PËR TË MENDUARIT KRITIK DHE TË FOLURIT PUBLIK
TRAJNIMI I TË RINJVE PËR TË MENDUARIT KRITIK DHE TË FOLURIT PUBLIK

Me pjesëmarrësit e projektit “Fuqizimi i të rinjve për edukimin mediatik dhe të menduarit kritik”, të enjten në Ulqin u realizuasesioni i trajnues i radhës. Ligjëruese në këtë aktivitet ishte gazetarja

Ali Bardhi: GËRMIMET ARKEOLOGJIKE NË SHAS NË VITIN 1864 SIPAS NJË DOSJEJE TË ARKIVIT OSMAN TË SHTETIT NË STAMBOLL
Ali Bardhi: GËRMIMET ARKEOLOGJIKE NË SHAS NË VITIN 1864 SIPAS NJË DOSJEJE TË ARKIVIT OSMAN TË SHTETIT NË STAMBOLL

Arkeologjia (shkenca për të vjetrën) në Evropë i ka rrënjët në shek. XV-XVI me renesancën. Studiues të ndryshëm, nën emra tëshkencave të ndryshmefilluan tëhulumtonin trashëgiminë kulturore të periudhës

Prim.Dr. Gani Karamanaga: Katër periudha në shërbimin shëndetësor në Ulqin
Prim.Dr. Gani Karamanaga: Katër periudha në shërbimin shëndetësor në Ulqin

Periudha 1 – Malaria dhe eradikimi i saj (Kryeshefët të Stacionit shëndetësor: Dr Eva Hrastnik, Dr.Marko Popoviq) Në shumë komuna të Malit të Zi, sidomos në periudhën mes dy luftërave dhe në një

Parashikimi i motit: ME DIELL DERI TE DIELËN, PASTAJ TEMPERATURAT BIEN, E MUNDSHME EDHE BORA
Parashikimi i motit: ME DIELL DERI TE DIELËN, PASTAJ TEMPERATURAT BIEN, E MUNDSHME EDHE BORA

Mot me diell pritet në jug të Adriatikut në ditët në vijim deri të dielën, njoftojnë meteorologët. Të hënën temperatura e mëngjesit do të jetë nën zero, ndërsa ajo e ditës rreth shtatë gradë Celsius. Siç

“Riviera e Ulqinit”: QAMIL HOXHA DREJTOR I RI EKZEKUTIV
“Riviera e Ulqinit”: QAMIL HOXHA DREJTOR I RI EKZEKUTIV

Menaxheri i diplomuar i hotelerisë Qamil-Qamo Hoxha është drejtor i ri ekzekutiv i Kompanisë „Riviera e Ulqinit“. Këtë vendim Bordi i Drejtorëve të kësaj kompanie e ka marrë të hënën, në një seancë të