Centrali diellor në Mal të Brisë: NË FUND TË VITIT PLANIFIKOHET FILLIMI I NDËRTIMIT

Solarna farmaKontrata për ndërtimin e njërit nga centralet më të mëdha me diell në Evropë u nënshkrua në mes shtetit dhe konsorciumit të cilin e përbëjnë Elektroekonomia e Malit të Zi, Fortumi finlandez dhe një nga kontraktuesit më të mëdhenj EPC në këtë fushë “Sterling and Willson”.

Me kontratë është paraparë ndërtimi i centralit me erë në Mal të Brisë me fuqi 250 megavat. “Ndryshimet aktuale të Planit Hapësinor Urbanistik të Ulqinit do të krijojnë parakushtet për fillimin e papenguar të ndërtimit të centralit. Fillimi i punimeve u planifikua në fund të këtij viti, ndërsa me kontratë u precizua koha e ndërtimit të fazës së parë prej 50 MW është 18 muaj”, transmeton “Dnevne Novine”.

Thuhet se vlera e investimit është 180 milion euro, ndërsa pjesëmarrja e kompanive vendase është 30 milion euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË
Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË

Kryeministri i Malit të Zi Dr Dritan Abazoviq tha se Ulqini më në fund do të ketë hotele me pesë yje. Siç deklaroi ai, “Sunny Palace” do të ndërtojë një hotel luksoz në vendin e ish “Galebit”, në të cilin

OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN
OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN

Edhe në mes te gushtit Ulqini shënon një vizitë të shkëlqyer, bëjnë të ditur nga Organizata Turistike. Siç theksohet, në rivierën e Ulqinit qëndrojnë 40.715 mysafirë, prej të cilëve rreth 80 për qind janë

Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA
Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA

Aktiviteti “Ditët e bamjes”, tradicionalisht për të pestën vit me radhë do të mbahet sonte, në sheshin Servantes në “Palata Venezia” në Kala, me fillim nga ora 20:00. Turistëve dhe të gjithë vizitorëve

Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE
Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE

  Nga Forca e re demokratike është kumtua që sot Asllan Llunji është emëruar Koordinator për Ulqin e Tivar në Ndërmarrjen të Mirat Detare. Asllani lindi në Tivar me 12.02.1992. Shkollën fillore e

Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT
Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT

Ajo që është pritur prej shtatë vitesh, ndërtimi i çerdhes së re në Fushën e Ulqinit, është në prag të realizimit. Për këtë projekt kredia është miratuar nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Evropës,